Kamben i ugn – Recept

4.8/5 baserat på 21 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kamben i ugn!

Att tillaga kamben i ugnen på låg värme i några timmar ger otroligt mört kött som faller av från benet. Det är det enklaste sättet att göra dem och fortfarande ha den där sönderfallande godheten alla älskar. Jag föredrar faktiskt ugnsbakade framför grillade nu, konsistensen är bara perfekt.

Supermört kött är bara en del av den härliga ekvationen kring dessa kamben i ugn. Nyckeln till att ge dessa kamben en intensiv smak är kryddningen och såsen. En perfekt balanserad rub gör underverk för smaken, men förseglar också saften och hindrar kambenen från att torka ut.

Jag älskar att servera dessa kamben med potatismos, klyftpotatis, eller ris, och en härlig sallad!

Dessa ugnsbakade kamben är mjuka och smakrika precis som grillade kamben, men med mycket mindre ansträngning och arbete. Kamben i ugn är ett fantastiskt alternativ till grillen som jag tycker är smidigare och godare, och ger riktigt goda kamben inomhus med mycket lite röra och tjafs.

Om du strävar efter de möraste köttet utan att det börjar torka ut, kontrollera köttet var tionde minut nära slutet av tillagningen, genom att dra i benet för att se hur lätt det kommer bort från köttet. Så småningom kommer det att falla direkt från benet. Efter den tidpunkten kommer köttet att börja torka ut, och du är redo att ta ut dina kamben ur ugnen.

Kamben i ugn

Receptet – Så gör du:

Kamben i ugn

4.8/5 baserat på 21 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Att tillaga kamben i ugnen på låg värme i några timmar ger otroligt mört kött som faller av från benet. Det är det enklaste sättet att göra dem och fortfarande ha den där sönderfallande godheten alla älskar. Jag föredrar faktiskt ugnsbakade framför grillade nu, konsistensen är bara perfekt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 2 timmar 15 minuter
Totalt 2 timmar 25 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

 • 2 bitar kamben (ca 1,4 kg)
 • 2 msk farinsocker
 • 1 msk paprika
 • 1 tsk mald svartpeppar
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk vitlökspulver
 • ½ tsk cayennepeppar
 • 1 tsk lökpulver
 • 2,5 dl BBQ-sås

Instruktioner

 • Förvärm ugnen till 135°C.
 • Skölj och klappa kambenen torra med hushållspapper. Ta bort det vita membranet ovanpå kambenen för mindre sega kamben, men detta är frivilligt.
 • Blanda alla kryddor och massera in överallt på kambenen.
 • Linda in kambenen i folie på en plåt, och se till att täta till ändarna genom att vrida om dem.
 • Tillaga i mitten av ugnen i 2 timmar. Du vet att det är klart när köttet lossnar från benet och är mört. Fortsätt tillaga tills benet släpper lätt när det dras ut (upp till 4 timmar för större kamben).
 • Dra av folien och kassera eventuell saft. Pensla kambenen med BBQ-sås.
 • Ställ ugnen på 225°C. När den är varm, tillaga i cirka 3-5 minuter, denna gång utan att kambenen är inlindade i folie. Upprepa med ytterligare ett lager bbq-sås, om så önskas.
 • Servera dina ljuvliga kamben i ugn med valfria tillbehör.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kamben i ugn

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

10 Kommentarer

 1. 5 stars
  Fantastisk goda!! Jag tog smoked paprika istället för vanlig och det blev supergott! Hade 3 bitar (1 kg) som var lite större och det tog 3,5 timme i ugnen innan köttet lossade från benen. Men verkligen värt den väntan!

 2. 5 stars
  Fantastiskt resultat! Möra, smakrika och helt enkelt underbara.
  Använde mig av annan kryddning men jag tillagade precis som receptet sa.

 3. 5 stars
  Alla som får smaka älskar dessa revben! Inget meck och fantastiskt möra och smakrika. Mums! Går också bra att förbereda dan innan och bara värma dem lite i 130 grader innan man tar på Bbq sås och höjer till 225 grader alt köra detta moment på grillen.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar