Vaniljsirap till kaffe (hemmagjord) – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på vaniljsirap till kaffe!

En enkel och smakrik lösning för att ge dina drycker en extra touch av lyx – hemmagjord vaniljsirap! Med några grundläggande ingredienser kan du skapa denna aromatiska sirap som inte bara adderar en subtil vaniljsmak till dina kaffedrycker, utan också sparar pengar i jämförelse med att köpa färdig vaniljsirap eller dricka kaffe på kaféer.

Många av oss uppskattar en hint av sötma och smak i våra drycker, oavsett om det är en kopp svart kaffe, en latte, eller annan kaffedryck. Men istället för att ständigt köpa dyra färdiga kaffesiraper från affären eller spendera pengar på kaféer, kan du enkelt och kostnadseffektivt skapa din egen vaniljsirap hemma.

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med att göra din egen vaniljsirap är den stora besparingen. De små flaskorna med färdig vaniljsirap i butiken kan vara dyra i längden, och att köpa din favoritdryck på kaféer kan också bli kostsamt över tid. Genom att göra din egen sirap kan du njuta av samma lyxiga smak till en bråkdel av priset.

Förutom att vara mer prisvärt ger hemgjord vaniljsirap dig också möjligheten att anpassa sötman och smaken efter dina preferenser. Du kan kontrollera mängden socker eller använda alternativa sötningsmedel om du föredrar det. Dessutom kan du vara säker på att din sirap är helt fri från tillsatser och konstgjorda smakämnen.

Förvara din sirap förseglad i flaska eller burk och förvara den i kylskåpet. Där kan den hålla sig fräsch och användbar i upp till fyra veckor. Detta ger dig möjlighet att njuta av din egen vaniljsirap när som helst.

Detta enkla recept kräver bara några grundläggande ingredienser som vatten, socker och vanilj. Du kan även anpassa det genom att använda vaniljpulver eller vaniljextrakt beroende på vad du har till hands. Resultatet blir en härligt doftande och smakrik sirap som lyfter dina drycker till nya höjder.

Slutsatsen är att hemgjord vaniljsirap är inte bara en kostnadseffektiv lösning, utan den ger dig också friheten att skapa dina favoritdrycker precis som du vill ha dem. Medan kommersiella alternativ kan vara lockande, är det att göra din egen sirap ett ekonomiskt och smakfullt val som kommer att förvandla ditt dryckesliv. Så varför inte ge det en chans och njuta av en kopp kaffe med god vaniljsirap!

Receptet hittas här nedanför! Smaklig dryck!

Vaniljsirap till kaffe (hemmagjord)

Receptet – Så gör du:

Vaniljsirap till kaffe (hemmagjord)

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna enkla och smakrika vaniljsirap är perfekt till att smaksätta kaffe! Den ger en subtil vaniljsmak som kan lyfta din kaffe till en ny nivå av njutning!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

 • 2,5 dl vatten
 • 2 dl strösocker
 • 0,5 dl farinsocker (brunt socker)
 • 1 st vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

Vid användning av vaniljstång

 • Tillsätt vattnet och allt socker i en liten kastrull.
 • Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Placera både fröna och vaniljstången i kastrullen.
 • Koka upp blandningen på medelhög värme, sänk sedan till låg värme och låt sjuda, rör om tills allt socker har lösts upp (cirka 2-3 minuter).
 • Ta bort från värmen. Låt blandningen svalna och häll sedan över i en ren burk eller flaska med lufttätt lock.
 • Färdigt! Förvaring går bra i kylskåpet i upp till fyra veckor.

Vid användning av vaniljpulver eller vaniljextrakt

 • Tillsätt vattnet och allt socker i en liten kastrull.
 • Koka upp blandningen på medelhög värme, sänk sedan till låg värme och låt sjuda. Rör om tills sockret har lösts upp (cirka 2-3 minuter).
 • Ta bort från värmen och rör i vaniljpulvret eller vaniljextraktet. Låt blandningen svalna och häll över den i en burk eller flaska med lufttätt lock.
 • Förvara i kylskåpet i fyra veckor.

Vid användning med kaffet

 • Jag tycker det är gott att använda ungefär 1 till 1,5 msk vaniljsirap per kopp kaffe!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Vaniljsirap för kaffe

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar