Frityrsmet med panko – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på frityrsmet med panko!

Genom att följa detta recept kan du skapa läckra och krispiga friterade rätter med panko-ströbröd som ger en härlig textur och smak. Var noga med att övervaka temperaturen på oljan och var försiktig när du hanterar den varma oljan.

Fritering med panko-ströbröd är en fantastisk metod för att uppnå den perfekta krispigheten och smaken på olika livsmedel. Panko-ströbröd, som kommer från japansk matlagning, skapar en lätt och frasig yta som är svår att motstå. Denna teknik är särskilt populär när man vill tillaga skaldjur, fisk, grönsaker och till och med kött.

En av de stora fördelarna med att använda panko-ströbröd är dess unika textur. Panko är mycket finare än vanligt ströbröd och skapar en luftigare och knaprigare yta när det friteras. Det gör att maten blir mindre fet och tyngd, vilket resulterar i en lätt och utsökt smakupplevelse.

För att skapa den perfekta frityrsmeten med panko, är det viktigt att följa receptet noggrant och ha rätt utrustning till hands. En djup kastrull eller en fritös är ett måste för att kunna fritera på rätt temperatur. En termometer är också bra för att hålla koll på oljans värme och se till att den inte blir för varm eller kall.

Det bästa med att använda frityrsmet med panko är att det ger dig möjlighet att utforska olika smaker och variationer. Du kan enkelt anpassa smeten genom att tillsätta kryddor, örter eller andra smaksättningar efter din egen smak. Resultatet blir en knaprig och smakfull yta som omsluter dina favoritlivsmedel på ett sätt som gör varje tugga till en njutning.

Förutom att det är läckert och enkelt att göra, är frityrsmet med panko även ett kostnadseffektivt sätt att njuta av hemlagade, restaurangliknande rätter. Att fritera hemma ger dig kontrollen över kvaliteten på ingredienserna och tillagningen, samtidigt som det är mer prisvärt än att äta ute.

Detta recept ger dig en grundläggande och pålitlig metod för att uppnå den perfekta konsistensen och smaken på dina friterade rätter. Varje tugga kommer att vara en explosion av krispighet och njutning som du inte kan få nog av.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Frityrsmet med panko

Receptet – Så gör du:

Frityrsmet med panko

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ljuvlig frityrsmet med panko till fritering av cirka 1 kilogram kött, fisk, skaldjur, eller vegetariska frityrsaker!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

 • 1 kg valfria livsmedel att fritera: kött, fisk, skaldjur, eller vegetariska frityrsaker
 • 1 dl majsmjöl (maizena)
 • 1 dl vetemjöl
 • 1 st ägg
 • 1 msk bakpulver
 • 0,75 dl kallt kolsyrat vatten eller öl
 • 1 dl panko japanskt ströbröd

Instruktioner

 • Förbered det du tänker fritera, skala eventuell skaldjur och skär upp grönsaker/kött.
 • Frityrsmet: Blanda ägget, majsmjölet (maizena), vetemjölet och bakpulvret i en stor skål. Ta först hälften av det kolsyrade vattnet (eller ölet) och rör snabbt till en klumpig smet. Tillsätt lite mer vatten tills smeten är lös.
 • Lägg panko-ströbrödet i en annan, separat stor skål.
 • Klappa det som ska friteras torrt med exempelvis hushållspapper och vänd det sedan i frityrsmeten.
 • Vänd sedan i panko-ströbrödet.
 • För fritering: Förbered en tallrik med hustållspapper att lägga färdigfriterade bitar på. Värm frityroljan i en stor kastrull eller fritös till 180-190 grader. Använd en digital fritös- eller stektermometer om du friterar i en kastrull. Ha en hålslev eller tång redo att ta upp det du ska fritera. Förbered också en serveringsskål med lite hushållspapper för att lägga godsakerna på.
 • Lägg till bara några bitar åt gången i frityroljan (annars kyls oljan för snabbt).
 • Fritera i 2-4 minuter tills en ljus men krispig yta uppnåtts. Vänd efter halva tiden och se till att de inte fastnar i varandra.
 • Ta upp, lägg på hushållspapper och fritera resten efteråt.
Måltid Tilltugg
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Frityrsmet med panko

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar