Go Back
+ servings
Frityrsmet med panko

Receptet - Så gör du:

Frityrsmet med panko

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ljuvlig frityrsmet med panko till fritering av cirka 1 kilogram kött, fisk, skaldjur, eller vegetariska frityrsaker!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 kg valfria livsmedel att fritera: kött, fisk, skaldjur, eller vegetariska frityrsaker
  • 1 dl majsmjöl (maizena)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 0,75 dl kallt kolsyrat vatten eller öl
  • 1 dl panko japanskt ströbröd

Instruktioner

  • Förbered det du tänker fritera, skala eventuell skaldjur och skär upp grönsaker/kött.
  • Frityrsmet: Blanda ägget, majsmjölet (maizena), vetemjölet och bakpulvret i en stor skål. Ta först hälften av det kolsyrade vattnet (eller ölet) och rör snabbt till en klumpig smet. Tillsätt lite mer vatten tills smeten är lös.
  • Lägg panko-ströbrödet i en annan, separat stor skål.
  • Klappa det som ska friteras torrt med exempelvis hushållspapper och vänd det sedan i frityrsmeten.
  • Vänd sedan i panko-ströbrödet.
  • För fritering: Förbered en tallrik med hustållspapper att lägga färdigfriterade bitar på. Värm frityroljan i en stor kastrull eller fritös till 180-190 grader. Använd en digital fritös- eller stektermometer om du friterar i en kastrull. Ha en hålslev eller tång redo att ta upp det du ska fritera. Förbered också en serveringsskål med lite hushållspapper för att lägga godsakerna på.
  • Lägg till bara några bitar åt gången i frityroljan (annars kyls oljan för snabbt).
  • Fritera i 2-4 minuter tills en ljus men krispig yta uppnåtts. Vänd efter halva tiden och se till att de inte fastnar i varandra.
  • Ta upp, lägg på hushållspapper och fritera resten efteråt.
Måltid Tilltugg
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Frityrsmet med panko