I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på blomkålsbiffar!
Ända sedan jag började göra blomkålsbiffar så har min familj varit kär i blomkål. Jag har lagt till det i vår middagsrutin på så många olika sätt men vi kan bara inte få nog av dessa goda blomkålsbiffar!
Detta är ett hälsosamt och mättande tillbehör till alla typer av måltider, eller ett gott mellanmål. Blomkål är en supernyttig grönsak och innehåller antioxidanter och näringsämnen som får kroppen att må bra. Blomkål är också högt i fiber så det mättar samtidigt som det är rätt så lätt mat!
Barn såväl som vuxna älskar dessa blomkålsbiffar!
Dessa blomkålsbiffar kan utgöra en fantastisk lunch eller ett middagstillbehör. Krossad blomkål, mild ost, parmesan och färska örter blandas ihop och steks i lite olja tills de är gyllenbruna. Perfekt serverad toppad med lite hemmagjord tzatziki.
Njut av blomkålsbiffarna som de är eller som tillbehör i en rätt, eller servera dem toppade med en klick yoghurt eller gräddfil och extra salladslök till garnering.
Du kan ugnsbaka dina blomkålsbiffar om du vill, men stekytan när de steks i en panna med lite olja är svårslagen!
- Tips: Du kan forma biffarna, sätta i en behållare och sen sätta in dem i kylskåpet i upp till en dag, om du vill förbereda maten i förväg.
För att börja göra dessa goda blomkålsbiffar, koka blomkålen i 8-10 minuter och bearbeta den sedan i matberedaren. Detta steg kan också göras för hand, för att göra detta hacka blomkålen fint med en kniv. Hela receptet hittas här nedan!
Exempel på ost förutom parmesanosten som du kan välja att ha i blomkålsbiffarna kan vara exempelvis cheddar.
Receptet - Så gör du:
Blomkålsbiffar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st blomkålshuvud eller 500 g fryst blomkål
- 2,5 dl riven ost (gärna mild)
- 0,5 dl parmesanost
- 2 st ägg
- 2,5 dl paneringsbröd, panko eller liknande
- ½ tsk italiensk krydda (valfritt)
- ½ tsk cayennepeppar mer eller mindre efter smak
- ½ tsk salt
- ¼ tsk peppar
- ¼ tsk vitlök eller lökpulver
- oliv- eller rapsolja
Instruktioner
- Skär blomkålen i buketter och koka i kokande vatten tills den är mjuk, ca 8-10 minuter. Låt rinna av och bearbeta sedan blomkålen i matberedaren tills den blir konsistensen av ris. Detta kan också göras med hjälp av en kniv.
- Blanda den malda blomkålen, ostarna, äggen, ströbrödet och kryddorna.
- Värm pannan till medel/hög värme. Belägg med olja och forma blomkålsblandningen till biffar, ca 7,5 cm i diameter.
- Stek tills de är gyllenbruna och stelnat, ca 3-4 minuter per sida. Njut och servera gärna med gräddfil eller din favoritdippsås!