Frasvåfflor med ägg – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel bjuder jag på ett supergott recept på frasvåfflor med ägg, som blir alldeles extra frasiga och fina!

Dessa våfflor som jag tänkte dela med mig av idag är riktiga godbitar, och älskade favoriter hemma hos oss.

Med en oslagbar kombination av mjukhet och frasighet så utgör dessa frasvåfflor med ägg en smakupplevelse som är svår att motstå. De är dessutom riktigt enkla att göra!

Oavsett om du föredrar dem med sylt, grädde, sirap, färska bär eller bara lite florsocker, så sätter dessa frasvåfflor med ägg guldkant på dagen.

Det som verkligen särskiljer dessa frasvåfflor är den perfekta balansen mellan krispighet och mjukhet. Medan de yttre lagren ger en läcker frasighet och en härlig crunch, behåller de inre delarna av våfflan en härlig mjukhet som smälter i munnen.

Att ta en tugga av en frasvåffla är som att uppleva en harmoni av smaker och texturer. Servera dem med färska bär och en klick grädde för en frisk och läcker twist. Eller varför inte njuta av dem med klassiska tillbehör som lönnsirap, jordnötssmör eller Nutella? Möjligheterna är oändliga och det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Med allt detta sagt, låt oss gå rakt in på receptet. Hoppas ni ska tycka om dessa frasvåfflor lika mycket som vi gör. Ha det fint och ha det så trevligt!

Frasvåfflor med ägg

Receptet – Så gör du:

Frasvåfflor med ägg

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev fröjden av krispiga, gyllene frasvåfflor med ägg i smeten. Dessa våfflor blir extra frasiga tack vare ägg som ingrediens, och de tar dessutom bara 20 minuter att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 våfflor

Ingredienser
 

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt (valfritt)
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Separera äggulorna från äggvitorna och lägg äggvitorna åt sidan.
  • I en stor skål, vispa äggulor, vetemjöl, mjölk, smält smör, bakpulver och vaniljextrakt tills smeten blir slät och jämn. Tillsätt en nypa salt och blanda väl.
  • I en separat skål, vispa äggvitorna tills de blir fluffiga och bildar mjuka toppar.
  • Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i smeten och blanda försiktigt tills allt är väl kombinerat.
  • Värm upp våffeljärnet enligt tillverkarens instruktioner och smörj det lätt med lite smör eller matolja.
  • Häll lagom mängd smet i våffeljärnet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna och frasiga.
  • Upprepa tills all smet har använts.
  • Färdigt! Nu är det bara att njuta! Servera de färdiga våfflorna med valfria tillbehör såsom färsk frukt, grädde eller sylt.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Frasvåfflor med ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar