Syrad grädde – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på syrad grädde!

Gör enkelt din egna syrade grädde med bara två ingredienser med detta recept! Syrad grädde kräver bara några minuters arbete, och sedan väntar man i 12-18 timmar, exempelvis över natten.

Det kan vara roligt att göra sin egna syrade grädde som funkar bra till så mycket olika rätter i köket. Det går snabbt och enkelt, och gör så man inte behöver åka till butiken för att köpa en bytta crème fraîche.

Detta recept göra på bara två enkla ingredienser, nämligen vispgrädde med hög fetthalt och vanlig filmjölk. Det är ett spännande recept som också har fördelen att man vet exakt vad ens syrade grädde innehåller!

När den är färdig kan den förvaras i en lufttät burk eller låda i kylen, där den håller sig god i ungefär en vecka enligt min erfarenhet. Receptets mått ger cirka 2,5 deciliter, vilket kan jämföras med en vanlig bytta creme fraiche i butiken. Vill man ha mer eller mindre kan man enkelt anpassa mängderna i receptet, exempelvis genom att dubbla eller halvera dem!

Kort sagt älskar jag detta recept på syrad grädde, och tycker det är enkelt såväl som både roligt och gott att göra. Testa gärna receptet nedan!

Syrad grädde

Receptet - Så gör du:

Syrad grädde

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör enkelt din egna syrade grädde med bara två ingredienser med detta recept! Syrad grädde kräver bara några minuters arbete, och sedan väntar man i 12-18 timmar, exempelvis över natten.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 3 deciliter

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vispgrädde (40% fetthalt)
  • 2 msk filmjölk

Instruktioner

  • Tillsätt ingredienserna till en skål och rör om.
  • Täck över med kökshandduk och låt stå i rumstemperatur i 12-18 timmar.
  • Rör om och täck ordentligt. Ställ in i kylen och ta servera som du vill! Håller i 2 veckor ungefär.
  • Njut av din syrade grädde!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Syrad grädde

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar