Makrill i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på makrill i ugn!

Makrill i ugn blir otroligt gott varje gång och är riktigt enkelt och trevligt att laga. Hur härligt som helst, gärna tillsammans med exempelvis kokt potatis och en god sallad med vinägrett som tillbehör!

Jag gillar även att servera min ugnsbakade makrill med en spenatstuvning och kokt potatis. Detta recept går snabbt att göra och är inte alls komplicerat.

Makrillen får en trevlig kryddning med olivolja, salt, peppar, och valfria örter, och lite syrlighet från citron. Ugnen gör sedan jobbet!

Nej, för en riktigt trevlig måltid som går väldigt smidigt och enkelt att göra, så kan jag verkligen rekommendera detta recept. Ett riktigt härligt sätt att tillaga makrill. Testa gärna enligt anvisningarna här nedanför!

Makrill i ugn

Receptet – Så gör du:

Makrill i ugn

4.9/5 ( 132 röster )
Makrill i ugn blir otroligt gott varje gång och är riktigt enkelt och trevligt att laga. Hur härligt som helst, gärna tillsammans med exempelvis kokt potatis och en god sallad med vinägrett som tillbehör!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 st makrillfiléer eller 2 st rengjorda och rensade makrillar
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 st citron i klyftor
  • valfritt: färsk timjan, oregano eller persilja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°C. Påbörja med eventuella tillbehör, såsom kokt potatis, och fortsätt sedan vidare med receptet nedan under tiden!
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och placera fisken ovanpå.
  • Gör några snitt över fisken på ovansidan och placera tunna citronklyftor i snitten/på insidan av fisken.
  • Krydda med salt och peppar och eventuellt valfria färska örter, såsom timjan, oregano eller persilja. Ringla olivolja över makrillen.
  • Ugnsbaka makrillen i mitten av ugnen vid 220°C i 20 minuter, eller tills skinnet är krispigt.
  • Färdigt! Servera med dina valfria tillbehör. Njut av din ugnsbakade makrill!
Nyckelord Makrill i ugn, Ugnsbakad makrill
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar