Makrill i ugn blir otroligt gott varje gång och är riktigt enkelt och trevligt att laga. Hur härligt som helst, gärna tillsammans med exempelvis kokt potatis och en god sallad med vinägrett som tillbehör!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
4stmakrillfiléer eller 2 st rengjorda och rensade makrillar
2mskolivolja
1nypasvartpeppar
1nypasalt
1stcitron i klyftor
valfritt: färsk timjan, oregano eller persilja
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C. Påbörja med eventuella tillbehör, såsom kokt potatis, och fortsätt sedan vidare med receptet nedan under tiden!
Klä en plåt med bakplåtspapper och placera fisken ovanpå.
Gör några snitt över fisken på ovansidan och placera tunna citronklyftor i snitten/på insidan av fisken.
Krydda med salt och peppar och eventuellt valfria färska örter, såsom timjan, oregano eller persilja. Ringla olivolja över makrillen.
Ugnsbaka makrillen i mitten av ugnen vid 220°C i 20 minuter, eller tills skinnet är krispigt.
Färdigt! Servera med dina valfria tillbehör. Njut av din ugnsbakade makrill!