Go Back
+ servings
Makrill i ugn

Receptet - Så gör du:

Makrill i ugn

4.9/5 baserat på 14 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Makrill i ugn blir otroligt gott varje gång och är riktigt enkelt och trevligt att laga. Hur härligt som helst, gärna tillsammans med exempelvis kokt potatis och en god sallad med vinägrett som tillbehör!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st makrillfiléer eller 2 st rengjorda och rensade makrillar
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 st citron i klyftor
  • valfritt: färsk timjan, oregano eller persilja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°C. Påbörja med eventuella tillbehör, såsom kokt potatis, och fortsätt sedan vidare med receptet nedan under tiden!
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och placera fisken ovanpå.
  • Gör några snitt över fisken på ovansidan och placera tunna citronklyftor i snitten/på insidan av fisken.
  • Krydda med salt och peppar och eventuellt valfria färska örter, såsom timjan, oregano eller persilja. Ringla olivolja över makrillen.
  • Ugnsbaka makrillen i mitten av ugnen vid 220°C i 20 minuter, eller tills skinnet är krispigt.
  • Färdigt! Servera med dina valfria tillbehör. Njut av din ugnsbakade makrill!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Makrill i ugn, Ugnsbakad makrill