Päronkaka med tosca – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronkaka med tosca!

Gör en klassisk päronkaka med tosca som är både god och vacker med detta härliga recept!

Denna päronkaka med tosca är riktigt god till kaffet och imponerar på de flesta. Den blir snabbt en favorit hos alla som får smaka den!

Jag älskar detta härliga toscatäcke och tycker det verkligen hjälper till att främhäva den goda päronsmaken i kakan.

Jag älskar detta recept på päronkaka med tosca och tycker den är riktigt värd att göra. Snabb, god, och rolig att baka. Testa gärna receptet nedan!

Päronkaka med tosca

Receptet – Så gör du:

Päronkaka med tosca

4.8/5 ( 104 röster )
Gör en klassisk päronkaka med tosca som är både god och vacker med detta härliga recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 st päron
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker

Toscatäcke

  • 30 g smör
  • 1,5 dl mandelspån
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt, gärna med elvisp.
  • Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt rumstempererat, tärnat smör, samt mjölk och fortsätt vispa.
  • Skala och avlägsna kärnan från päronen, och tärna till små tärningar. Tillsätt i smeten och rör om.
  • Smörj en springform med avtagbara kanter, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i cirka 18 minuter. Fortsätt under tiden med toscatäcket.

Toscatäcke

  • Smält smöret till toscatäcket i en kastrull. Tillsätt sedan grädde och strösocker till kastrullen. Låt sjuda i ca 5-10 minuter, rör om då och då.
  • Tillsätt mandelspån ner i kastrullen och rör om, och fördela sedan på toppen av kakan.
  • Grädda kakan i 10 minuter till.
Nyckelord Päronkaka med tosca
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar