Päronkaka med tosca – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronkaka med tosca!

Gör en klassisk päronkaka med tosca som är både god och vacker med detta härliga recept!

Denna päronkaka med tosca är riktigt god till kaffet och imponerar på de flesta. Den blir snabbt en favorit hos alla som får smaka den!

Jag älskar detta härliga toscatäcke och tycker det verkligen hjälper till att främhäva den goda päronsmaken i kakan.

Detta recept på päronkaka med tosca är riktig gott och jag tycker det är riktigt värt att göra. Kakan är snabb, god, och rolig att baka. Testa gärna receptet nedan!

Päronkaka med tosca

Receptet – Så gör du:

Päronkaka med tosca

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en klassisk päronkaka med tosca som är både god och vacker med detta härliga recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 10 bitar

Utrustning

Ingredienser
 

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 st päron
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker

Toscatäcke

  • 30 g smör
  • 1,5 dl mandelspån
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt, gärna med elvisp.
  • Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt rumstempererat, tärnat smör, samt mjölk och fortsätt vispa.
  • Skala och avlägsna kärnan från päronen, och tärna till små tärningar. Tillsätt i smeten och rör om.
  • Smörj en springform med avtagbara kanter, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i cirka 18 minuter. Fortsätt under tiden med toscatäcket.

Toscatäcke

  • Smält smöret till toscatäcket i en kastrull. Tillsätt sedan grädde och strösocker till kastrullen. Låt sjuda i ca 5-10 minuter, rör om då och då.
  • Tillsätt mandelspån ner i kastrullen och rör om, och fördela sedan på toppen av kakan.
  • Grädda kakan i 10 minuter till.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Päronkaka med tosca

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar