Päronkräm – Recept

4.8/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronkräm!

Att göra sin egna päronkräm är ljuvligt gott och kan göras antingen på päron från den egna trädgården, eller från butiken! Servera gärna med mjölk för en riktigt härlig frukost, mellanmål, kvällsmål eller efterrätt!

Härliga päron lämpar sig perfekt för päronkräm som är en av mina favoriter när det kommer till mellanmål. Den håller även några dagar i kylen, vilket är perfekt för att göra några portioner och sedan ta till frukost, mellanmål, eller dylikt!

En riktigt härlig sak med päronkräm är att den kan göras på dina egna päron. Låt dem mogna en aning så de blivit riktigt saftiga, och följ sedan receptet som vanligt. Denna päronkräm går också att göra på butiksköpta päron om man vill.

Man kan välja hur len man vill att päronkrämen ska vara och anpassa lite efter sina egna preferenser. Vissa gillar en silkeslen päronkräm, andra föredrar lite bitar. Här är det bara att anpassa!

Kort sagt så är päronkräm en av mina favoriter, och den är helt klart värd att göra. Så enkel och så gott, och den får gärna serveras med mjölk!

Päronkräm

Receptet – Så gör du:

Päronkräm

4.8/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Att göra sin egna päronkräm är ljuvligt gott och kan göras antingen på päron från den egna trädgården, eller från butiken! Servera gärna med mjölk för en riktigt härlig frukost, mellanmål, kvällsmål eller efterrätt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st mogna päron
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2,5 dl vatten
  • 2 tsk potatismjöl

Instruktioner

  • Börja med att skala och hacka päronen i små bitar.
  • Lägg päronen i en kastrull, tillsammans med vattnet och vaniljpulvret. Låt päronen koka så att de blir mjuka.
  • Avlägsna kastrullen från värmen och mixa päronen, exempelvis med stavmixer.
  • I ett glas, blanda ditt potatismjöl med 1,5msk vatten.
  • Ställ åter kastrullen med päronen på spisen, och häll ner potatismjölsblandningen i kastrullen samtidigt som du vispar.
  • Låt koka upp och ta sen genast bort från värmen. Låt svalna en aning.
  • Servera din päronkräm med valfri mjölk!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Päronkräm

3 Kommentarer

  1. 5 stars
    Så himla gott!
    Men tänker mig att mängden vatten beror på päronsort, första omgången blev vattning. Andra omgången tog jag knappt 1 dl vatten och det blev bra.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar