Päronmos – Recept

4.6/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronmos!

Detta härliga päronmos är ljuvligt gott och kan användas på massvis av sätt. Till husmanskost, till frukost som tillbehör till flingor eller gröt, eller som efterrätt med gräddmjölk!

Det är trevligt att göra eget mos och ta vara på frukter, utan att moset innehåller massa konserveringsmedel. Alla typer av päron fungerar bra till detta recept.

Du kan förvara moset i små lufttäta behållare i kylen, eller frysa in som bitar i en isbitsbricka i frysen. Perfekt och enkelt för portioner till exempelvis gröt eller flingor.

Oroa dig inte om päronmoset blir lite brunaktigt i färgen. Det är en naturlig reaktion som kan ske med päron. Om du är orolig för färgen på din puré kan du lägga till en tesked färsk citronsaft till receptet.

Päronmos

Receptet – Så gör du:

Päronmos

4.6/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta härliga päronmos är ljuvligt gott och kan användas på massvis av sätt. Till husmanskost, till frukost som tillbehör till flingor eller gröt, eller som efterrätt med gräddmjölk!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g päron
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st kanelstänger

Instruktioner

  • Skala och kärna ur päronen. Tärna päronen och tillsätt till en kastrull.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till kastrullen. Låt koka i 15 minuter, rör om då och då.
  • Ta av från värmen och ta ur kanelstängerna. Mixa moset med stavmixer.
  • Njut av päronmoset!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Päronmos

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar