Päronmousse – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronmousse!

Denna päronmousse är en god, enkel, snabblagad och väldigt trevlig dessert som alltid är god. Om du ska äta middag med vänner och familj och vill förbereda en utsökt efterrätt, är denna päronmousse perfekt.

Denna päronmousse är riktigt god och kan med fördel serveras till gäster, eller göras för att förvaras i kylen som efterrätt till veckans middagar.

Jag gillar att riva lite choklad över denna päronmousse precis inför servering för en lyxig känsla, men det behöver man inte göra om man inte vill!

Kort sagt älskar jag denna päronmousse och rekommenderar den starkt. Så god och värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Päronmousse

Receptet – Så gör du:

Päronmousse

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna päronmousse är en god, enkel, snabblagad och väldigt trevlig dessert som alltid är god. Om du ska äta middag med vänner och familj och vill förbereda en utsökt efterrätt, är denna päronmousse perfekt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 5 st päron
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk kanelpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 st skvätt citronsaft

Instruktioner

  • Vispa grädden tillsammans med strösockret så det bildas styva toppar. Ställ in i kylen.
  • Tvätta och skala päronen. Skär dem i bitar och ringla över några droppar citronsaft för att inte blir bruna. Mixa päronbitarna, vaniljextraktet och kanelen tills de är mosade släta.
  • Blanda den tillmixade päronpurén och yoghurten i en skål. Tillsätt gräddsockerblandningen och rör försiktigt om med en spatel.
  • Häll upp moussen i skålar och ställ in i kylen i ungefär 4 timmar innan servering.
  • Ta ut från kylen och servera din päronmousse, gärna garnerad med riven choklad.
  • Njut av din päronmousse!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Päronmousse

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar