Denna päronmousse är en god, enkel, snabblagad och väldigt trevlig dessert som alltid är god. Om du ska äta middag med vänner och familj och vill förbereda en utsökt efterrätt, är denna päronmousse perfekt.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
5stpäron
2,5dlnaturell yoghurt
2dlvispgrädde
1mskströsocker
0,5tskkanelpulver
1tskvaniljextrakt
1stskvätt citronsaft
Instruktioner
Vispa grädden tillsammans med strösockret så det bildas styva toppar. Ställ in i kylen.
Tvätta och skala päronen. Skär dem i bitar och ringla över några droppar citronsaft för att inte blir bruna. Mixa päronbitarna, vaniljextraktet och kanelen tills de är mosade släta.
Blanda den tillmixade päronpurén och yoghurten i en skål. Tillsätt gräddsockerblandningen och rör försiktigt om med en spatel.
Häll upp moussen i skålar och ställ in i kylen i ungefär 4 timmar innan servering.
Ta ut från kylen och servera din päronmousse, gärna garnerad med riven choklad.