Go Back
+ servings
Päronmousse

Receptet - Så gör du:

Päronmousse

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna päronmousse är en god, enkel, snabblagad och väldigt trevlig dessert som alltid är god. Om du ska äta middag med vänner och familj och vill förbereda en utsökt efterrätt, är denna päronmousse perfekt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 5 st päron
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk kanelpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 st skvätt citronsaft

Instruktioner

  • Vispa grädden tillsammans med strösockret så det bildas styva toppar. Ställ in i kylen.
  • Tvätta och skala päronen. Skär dem i bitar och ringla över några droppar citronsaft för att inte blir bruna. Mixa päronbitarna, vaniljextraktet och kanelen tills de är mosade släta.
  • Blanda den tillmixade päronpurén och yoghurten i en skål. Tillsätt gräddsockerblandningen och rör försiktigt om med en spatel.
  • Häll upp moussen i skålar och ställ in i kylen i ungefär 4 timmar innan servering.
  • Ta ut från kylen och servera din päronmousse, gärna garnerad med riven choklad.
  • Njut av din päronmousse!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Päronmousse