Dumlefluff – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dumlefluff!

Dumlefluff görs med dumlekolor och vispgrädde. Det är otroligt gott som fyllning i tårtor, till att spackla in tårtor med, som topping på cupcakes och andra efterrätter, eller med lite frukt eller bär! Riktigt gott med jordgubbs- och hallonsmakande desserter!

Dumlefluff är bland det absolut godaste som finns om man gillar klassiska dumlekolor. Det är dessutom riktigt enkelt att göra.

Det finns egentligen en sak att tänka på. Det är att inte låta vispgrädden koka i kastrullen på spisen. Utöver det så är det väldigt enkelt, och denna dumlefluff blir magisk god!

Allt med detta recept på är verkligen superenkelt och går supersnabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Testa det själv och bli helt förälskad i detta magiska recept, precis som jag har blivit flera gånger om! Alla anvisningar hittas här nedanför!

Dumlefluff

Receptet – Så gör du:

Dumlefluff

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dumlefluff görs med dumlekolor och vispgrädde. Det är otroligt gott som fyllning i tårtor, till att spackla in tårtor med, som topping på cupcakes och andra efterrätter, eller med lite frukt eller bär! Riktigt gott med jordgubbs- och hallonsmakande desserter!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
 

  • 200 g dumlekolor
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Hetta upp vispgrädden i en kastrull på spisen, men den får absolut inte börja koka.
  • Tillsätt dumlekolorna till kastrullen och låt dem smälta i grädden.
  • Låt svalna i kylen i minst 6 timmar, över natten går också bra. Vispa sedan upp med elvisp.
  • Färdigt! Njut av din dumlefluff i ett bakverk eller som den är med lite frukt och bär.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Dumlefluff

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar