Beef jerky (torkat, strimlat kött) – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på beef jerky!

Detta är det bästa hemlagade receptet på beef jerky som funkat bäst för mig. Det är lätt att göra utan någon speciell utrustning.

Beef jerky är förvånansvärt lätt att göra och kräver ingen speciell utrustning förutom en vanlig ugn, bakplåtar och galler.

För mig är det som gör att detta recept fungerar bra just farinsockret. Det hjälper inte bara till att köttet håller längre, utan låser också in saftigheten. Detta recept ger en saltsöt, rökig, ryckig beef jerky en seg men mjuk konsistens.

Beef jerky

Receptet - Så gör du:

Beef jerky (torkat, strimlat kött)

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är det bästa hemlagade receptet på beef jerky som funkat bäst för mig. Det är lätt att göra utan någon speciell utrustning.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 15 minuter
Portioner 15 portioner

Ingredienser
 

  • 1,5 kg nötrulle, lövbiff eller fransyska
  • 2,5 dl farinsocker (brunt socker)
  • 2,5 dl japansk soja
  • 3 msk Worcestershiresås
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk vitlökspulver

Instruktioner

  • Skiva köttet cirka 0,5 cm tjockt längs med fibrerna. Banka eventuellt ut köttet en aning (valfritt).
  • Gör marinaden: I en medelstor skål, kombinera farinsocker, sojasås, Worcestershiresås, paprikapulver, svartpeppar, chili flakes, lökpulver och vitlökspulver. Rör om tills det är jämnt blandat och sockret är upplöst.
  • Tillsätt köttet ner marinaden och rör tills alla bitar är jämnt belagda. Täck med plastfolie eller överför till en stor plastpåse och marinera i kylen i minst 12 timmar eller över natten. Kasta köttet (eller vänd påsen) en eller två gånger för att vara säker på att köttet marineras jämnt.
  • Klä två bakplåtar med aluminiumfolie för enkel rengöring. Sätt ugnen på 80°C.
  • Lägg det marinerade köttet på plåtarna i ett enda lager. Grädda i mitten av ugnen i 3 till 4 timmar, rotera formarna då och då med jämna mellanrum. För att avgöra om jerkyen är ordentligt torkad, ta ut en bit ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Den ska vara torr vid beröring, läderliknande till utseendet och seg men fortfarande något mör.
  • När det är färdigt, förvara jerkyen i en lufttät plastbehållare, eller lufttäta glasburkar. Korrekt torkad jerky håller sig i rumstemperatur i ungefär en vecka. Kyl eller frys för längre förvaring.
  • Njut!
Måltid Smårätter
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Beef jerky, Beef jerky (torkat, strimlat kött)

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar