Go Back
+ servings
Beef jerky

Receptet - Så gör du:

Beef jerky (torkat, strimlat kött)

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är det bästa hemlagade receptet på beef jerky som funkat bäst för mig. Det är lätt att göra utan någon speciell utrustning.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 15 minuter
Portioner 15 portioner

Ingredienser
 

  • 1,5 kg nötrulle, lövbiff eller fransyska
  • 2,5 dl farinsocker (brunt socker)
  • 2,5 dl japansk soja
  • 3 msk Worcestershiresås
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk vitlökspulver

Instruktioner

  • Skiva köttet cirka 0,5 cm tjockt längs med fibrerna. Banka eventuellt ut köttet en aning (valfritt).
  • Gör marinaden: I en medelstor skål, kombinera farinsocker, sojasås, Worcestershiresås, paprikapulver, svartpeppar, chili flakes, lökpulver och vitlökspulver. Rör om tills det är jämnt blandat och sockret är upplöst.
  • Tillsätt köttet ner marinaden och rör tills alla bitar är jämnt belagda. Täck med plastfolie eller överför till en stor plastpåse och marinera i kylen i minst 12 timmar eller över natten. Kasta köttet (eller vänd påsen) en eller två gånger för att vara säker på att köttet marineras jämnt.
  • Klä två bakplåtar med aluminiumfolie för enkel rengöring. Sätt ugnen på 80°C.
  • Lägg det marinerade köttet på plåtarna i ett enda lager. Grädda i mitten av ugnen i 3 till 4 timmar, rotera formarna då och då med jämna mellanrum. För att avgöra om jerkyen är ordentligt torkad, ta ut en bit ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Den ska vara torr vid beröring, läderliknande till utseendet och seg men fortfarande något mör.
  • När det är färdigt, förvara jerkyen i en lufttät plastbehållare, eller lufttäta glasburkar. Korrekt torkad jerky håller sig i rumstemperatur i ungefär en vecka. Kyl eller frys för längre förvaring.
  • Njut!
Måltid Smårätter
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Beef jerky, Beef jerky (torkat, strimlat kött)