Chiliolja – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chiliolja!

En otroligt god, kryddig, läcker chiliolja gjord på färska skivade chilis, rapsolja, vitlök, salt, chilipulver och strösocker! Snabb och enkel att göra!

Chiliolja är riktigt trevligt och enkelt att göra, antingen på egenodlade chilis eller butiksköpta. Den är riktigt god att använda till exempel nudlar, wokar, ris, kött, grönsaker, eller vårrullar!

Denna chilioljan har så mycket fantastiskt smak att jag testar den på i princip allt, det har exempelvis varit gott på både pizzor och i pasta!

Chiliolja kan hålla i kylen i flera månader. För bästa hållbarhet och bra smak länge, tänk på att rengöra burken genom att sterilisera rent den. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!

Att göra denna chiliolja är verkligen värt det om man frågar mig. Detta recept är dessutom det bästa sättet att göra det på om man frågar mig. Testa gärna enligt anvisningarna nedan!

Chiliolja

Receptet – Så gör du:

Chiliolja

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En otroligt god, kryddig, läcker chiliolja gjord på färska skivade chilis, rapsolja, vitlök, salt, chilipulver och strösocker! Snabb och enkel att göra!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 8 st skivade färska chilis, valfri sort
  • 2 tsk salt
  • 2 dl rapsolja
  • 3 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 dl chilipulver
  • 1 msk strösocker

Instruktioner

  • Skölj av och skiva chilin, lägg fröna åt sidan. Mortla sedan den skivade chilin med saltet till en slät massa.
  • Värm 1 deciliter av rapsoljan i en kastrull på låg-medelvärme. Tillsätt krossad vitlök och låt tillagas på låg värme i cirka 20 minuter.
  • Tillsätt försiktigt chilin och chilifröna till oljan och låt tillagas i cirka 10 minuter till.
  • Tillsätt resten av oljan, chilipulvret och strösockret och rör om. Låt svalna, och sedan är det färdigt!
  • Häll över i en ren glasburk! Förvara förseglat med lock i kylen. Är den steriliserad och ren kan chilioljan hålla sig fräsch i flera månader i kylen.
Måltid Sås, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Chiliolja

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar