Frysa in persilja – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa sätt att frysa in persilja!

Vad gör man när man har ett överflöd av denna aromatiska ört, eller när man köper en stor kruka persilja i butiken? Svaret är enkelt: man fryser in sin persilja!

Persilja är en utsökt ört som ofta används som smaksättare i en mängd olika rätter! Dess friska smak och knapriga textur är en fantastisk komplettering till soppor, sallader, grytor och mycket mer.

Att frysa persilja är ett bekvämt sätt att bevara dess färskhet och smak året runt, och det ger dig möjlighet att ha denna mångsidiga ört till hands när du behöver den som mest. I denna artikel kommer vi att utforska fördelarna med att frysa in persilja och dela några användbara tips för att göra det smidigt och effektivt.

Genom att frysa persilja kan du förlänga dess hållbarhet betydligt. Istället för att oroa dig för att den vissnar och blir dålig, kan du ha tillgång till färsk persilja i flera månader.

Frysprocessen låser in persiljans smak och näringsvärde. När du tar ut den frysta persiljan och använder den i dina rätter kommer den att smaka nästan lika färsk som när den skördades.

En annan fin sak är att genom att frysa persilja kan du minska matsvinn och spara pengar. Du kan köpa eller odla persilja i större mängder och använda den successivt istället för att slänga bort överskott.

Att använda den frysta persiljan är enkelt och bekvämt. När du än behöver persilja i en maträtt, ta helt enkelt ut den mängd du behöver direkt från frysen och tillsätt den direkt i matlagningen. Eftersom persiljans smak och doft inte ändras mycket vid frysning kommer du att ha den färska smaken till hands när du behöver den.

Sammanfattningsvis – att frysa in persilja är ett utmärkt sätt att säkerställa att du alltid har den fantastiska smaken och doften av färsk persilja till hands. Det är både praktiskt och ekonomiskt, och det minskar matsvinn samtidigt som det ger dig möjlighet att njuta av denna mångsidiga ört året runt! Så varför inte prova detta enkla trick för infrysning och ta din matlagning till nästa nivå med hjälp av färskt fryst persilja? Receptet hittas här nedanför!

Frysa in persilja

Receptet – Så gör du:

Frysa in persilja

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Att frysa in persilja är ett utmärkt sätt att behålla dess färskhet och smak för framtida användning. Här är ett enkelt recept för att frysa in persilja!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 mängd

Ingredienser
 

  • 1 mängd färsk persilja
  • vatten

Instruktioner

  • Tvätta persiljan: Se till att persiljan är ren och fri från jord och smuts. Om persiljan är smutsig, skölj den noga under kallt rinnande vatten och låt den torka på en ren handduk eller pappershanddukar.
  • Klipp eller plocka bladen: Ta bort persiljabladen från stjälkarna. Du kan använda både bladen och de mjuka stjälkarna om du vill.
  • Hacka eller lämna bladen hela: Du kan frysa in persilja i hackad form eller lämna bladen hela, beroende på hur du planerar att använda den senare. Om du vill ha enkel åtkomst till hackad persilja, hacka bladen fint med en vass kniv.
  • Frys i portioner: Använd isbrickor för att portionera persiljan, packa den rätt hårt och tillsätt sedan vatten så hela iskuben fylls upp.
  • Märk och frys: Märk dina persiljeportioner med datum så att du vet när de har frystes in. Placera isbrickan med dem i frysen. För längsta hållbarhet, använd lufttäta behållare eller påsar över portionsbrickan.
  • Färdigt! Ta ut och använd när det behövs: Nu kan du använda din frysta persilja när som helst under de kommande månaderna. Lägg bara den önskade mängden i dina maträtter direkt från frysen. Eftersom persiljans smak och doft inte ändras mycket vid frysning, kommer du att ha den färska smaken till hands när du behöver den!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Frysa in persilja, Fryst persilja

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar