Frysa in sockerärtor – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på att frysa in sockerärtor!

Frysta sockerärtor smakar precis lika gott som färska. Jag tycker det är ett perfekt sätt att ta vara på dem och njuta av dem länge. Här är alla knep för att lyckas med infrysningen på bästa möjliga sätt!

Jag är så förtjust i att frysa in sockerärtor. Allt med denna metod är så enkelt, och jag hoppas att även du gillar det. Det är trevligt att ta vara på all mat man kan, och man mår bra av att minska matsvinn. Dessutom är det skönt att veta att man alltid har sockerärtor redo i frysen till en måltid när helst man vill!

Frysta sockerärtor håller sig goda i frysen i upp till 8 månader. De kommer troligen att kunna hålla längre än så, men kvaliteten på smaken är bäst första 8 månaderna!

Märk påsarna i frysen med sockerärtorna, genom att skriva namnet på grönsaken samt datumet. Det är så mycket enklare att hitta i frysen senare. Du kommer att tacka dig själv några månader senare!

Frysa in sockerärtor

Receptet – Så gör du:

Frysa in sockerärtor

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Frysta sockerärtor smakar precis lika gott som färska. Jag tycker det är ett perfekt sätt att ta vara på dem och njuta av dem länge. Här är alla knep för att lyckas med infrysningen på bästa möjliga sätt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 1 st valfri mängd sockerärtor att frysa in
  • vatten och isbitar

Instruktioner

  • Skölj av och rengör sockerärtorna från eventuell jord eller annat smuts. Nyp av ändarna och dra för att ta bort ”snörena” längs sömmarna på baljorna.
  • Förbered en stor skål med vatten och isbitar i.
  • Tillsätt vatten till en kastrull och låt koka upp. Medan vattnet värms upp, tillsätt 5 till 8 dl sockerärtor till det kokande vattnet och täck för med lock. Låt kocka i exakt 1,5 minut och ta genast bort från värmen. Lägg omedelbart sockerärtorna i skålen med isvattnet och låt ligga i 2 minuter så de kyls ned. Hela denna process kallas att blanchera, och hjälper till att ge bättre konsistens och smak!
  • Ta ut sockerärtorna ur skålen och låt dem torka på hushållspapper eller i en ren kökshandduk.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut sockerärtorna i ett enda lager, helst så att de inte nuddar varandra. Lägg in plåten med sockerärtorna i frysen och låt dem frysa i en timme till två timmar. Detta steg gör vi så att sockerärtorna inte fryser ihop till klumpar i frysen, senare när vi packar dem i påsar.
  • Ta ut ur frysen och placera sockerärtorna i fryspåsar eller behållare, försegla, etikettera och förvara i frysen. Märk påsarna eller behållarna med grönsaksnamnet och dagens datum. Det kan tyckas onödigt, men tro mig, man kommer tacka sig själv för att man tog dig tid att märka påsen när man letar i frysen om några månader.
  • Färdigt! Njuta av dina frysta sockerärtor! Frysta sockerärtor håller sig goda i frysen i upp till 8 månader. De kommer troligen att kunna hålla längre än så, men kvaliteten på smaken är bäst första 8 månaderna!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Frysa in sockerärtor, Frysa sockerärtor, Frysta sockerärtor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar