Frysa in tomater – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa sätt för att frysa in tomater, snabbt och smidigt!

Tomater är en av de mest använda ingredienserna i köket. Deras saftiga och smakrika konsistens är en nyckelkomponent i allt från pastasåser till grytor. Men vad händer när du har ett överskott av tomater och vill ta vara på dem? Lösningen är enkel: frys in dem! I den här artikeln kommer vi att utforska det bästa och enklaste sättet att frysa in tomater så att du alltid har tillgång till dem, när du än behöver dem!

Att frysa in tomater är ett utmärkt sätt att bevara deras smak och textur för framtida användning. Så oavsett om du har egna odlingar i trädgården eller om du har köpt en stor mängd färska tomater som du inte kan använda genast, är det här det perfekta sättet att säkerställa att inget går till spillo.

För att påbörja processen, skölj tomaterna noggrant under kallt rinnande vatten för att ta bort eventuell smuts eller orenheter. När de är rena, ta bort stjälken från varje tomat.

Nu kommer det en viktig steg för att förhindra att tomaterna klibbar ihop när du fryser dem. Placera tomaterna hela direkt i frysen på ett bakplåtspapper i ett enda lager. Låt dem stå i frysen i cirka 4 timmar, eller tills de är helt frysta. Detta förhindrar att de klumpar ihop sig och gör dem enklare att hantera i nästa steg.

Efter att tomaterna är helt frysta, är det dags att överföra dem till fryspåsar eller lufttäta behållare. Nu kan de ha kontakt med varandra eftersom de inte kommer att frysa ihop tack vare föregående steg.

När du har placerat dina tomater i fryspåsar eller behållare, är det en bra idé att märka dem med datumet och innehållet. Detta hjälper dig att hålla koll på hur länge de har varit i frysen och när det är dags att använda dem.

Slutligen, ställ in dina tomater i frysen. De kommer att hålla sig bra i frysen i upp till 6-8 månader. På detta sätt kan du använda dem när som helst under året och njuta av den underbara smaken och färskheten i dina rätter.

När du är redo att använda dina frysta tomater, ta helt enkelt ut dem från frysen och tillsätt dem direkt i dina recept. De kommer att behålla sin smak och textur väl, särskilt i såser och grytor där de kan smälta perfekt med andra ingredienser.

Att frysa in tomater är ett enkelt och praktiskt knep som alla kan använda för att förlänga färskheten och smaken hos denna mångsidiga ingrediens. Så nästa gång du har en överskotts av tomater, tveka inte att använda detta knep för att säkerställa att de alltid är redo att göra dina måltider ännu läckrare.

Receptet på hur man fryser in dem hittas här nedanför! Ha det så trevligt önskar jag er alla!

Frysa in tomater

Receptet – Så gör du:

Frysa in tomater

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Frys enkelt in valfri mängd tomater på bästa, enklaste sätt! När du väl vill använda dina frysta tomater, ta helt enkelt ut dem från frysen och använd dem i dina recept. De behåller sin smak och textur väl, särskilt i såser och grytor.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 4 timmar
Totalt 4 timmar 5 minuter
Portioner 1 mängd

Ingredienser
 

  • 1 st valfri mängd tomater (valfri sort)

Instruktioner

  • Skölj tomaterna noggrant under kallt rinnande vatten.
  • Ta bort stjälken från varje tomat.
  • Placera tomaterna hela direkt i frysen på ett bakplåtspapper i ett enda lager. Låt stå i frysen i cirka 4 timmar, eller tills de är helt frysta. Detta hjälper till att förhindra att tomaterna klibbar ihop när vi i nästa steg flyttar över till påsar eller behållare.
  • Efter att tomaterna är frysta, kan du överföra dem till fryspåsar eller lufttäta behållare – nu kan de ha kontakt med varandra då de kommer inte att frysa ihop.
  • Märk påsarna eller behållarna med datumet och innehållet.
  • Ställ in tomaterna i påse/behållare i frysen. De håller sig bra i frysen i upp till 6-8 månader.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Frysa in tomater, Frysta tomater

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar