Okonomiyakisås – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett gott och enkelt recept på okonomiyakisås!

Välkommen till en smakupplevelse som inte bara tar dig till det pulserande gatukökslivet i Japan, utan som också adderar en extra touch av smak och färg till din matlagning där hemma. Den röda Okonomiyakisåsen är inte bara en fantastisk komplettering till den klassiska japanska kålpannkakan, Okonomiyaki, utan den är också otroligt mångsidig och kan lyfta en rad andra rätter till nya höjder.

Med sin djupa och rika smakprofil har denna röda sås möjlighet att förvandla din matlagning från vardaglig till något extraordinärt. Dess harmoniska blandning av sötma och umami ger en välbalanserad kombination som passar perfekt med en rad olika ingredienser och rätter.

När du använder den röda Okonomiyakisåsen på din Okonomiyaki, kommer du att förstärka smakerna hos alla ingredienser i pannkakan. Den sötma från ketchupen blandas elegant med den unika smaken av japansk sojasås, och worcestershiresåsen ger den där distinkta touchen av sälta och kryddighet. Risvinägerns subtila syra ger en frisk dimension till smakpaletten.

Men det är inte bara Okonomiyaki som kan dra nytta av den okonomiyakisåsens smaker. Varför inte prova den som en dippsås för dina favoritgrönsaker, friterade delikatesser eller som tillbehör till grillat kött och kyckling? Den röda Okonomiyakisåsen är en mångsidig komponent som kan användas för att lyfta enkla rätter till gourmetnivå.

Med detta enkla och anpassade recept kan du experimentera med den röda Okonomiyakisåsen och låta den bli en kulinarisk kompanjon i ditt kök. Du kommer att upptäcka att dess smakrika och balanserade egenskaper kommer att passa perfekt med olika ingredienser och kulinariska traditioner.

Det är något magiskt med att utforska nya smaker och matkulturer, och den röda Okonomiyakisåsen ger dig möjligheten att ta del av japanska smaker på ditt eget sätt. Låt den bli en del av din matlagning och se hur den förhöjer varje rätt till en äkta smakupplevelse.

Så oavsett om du vill skapa den perfekta Okonomiyaki, eller om du vill ha en fantastisk dippsås eller smaksättning till andra rätter, är den röda Okonomiyakisåsen redo att ta din matlagning till nästa nivå.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid och njut av matlagningsäventyret!

Okonomiyakisås

Receptet – Så gör du:

Okonomiyakisås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Okonomiyakisås är den perfekta komplementen till Okonomiyaki, den japanska kålpannkakan. Den är också en läcker dippsås för andra rätter som grillat kött, kyckling, eller grönsaker.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 1 dl ketchup
 • 2 msk japansk sojasås
 • 2 msk worcestershiresås
 • 2 msk oystersås
 • 2 msk honung
 • 1 msk risvinäger
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1 tsk sesamolja

Instruktioner

 • I en skål, blanda ketchup, japansk sojasås, worcestershiresås, oystersås, honung, risvinäger, dijonsenap och sesamolja.
 • Valfritt: om du vill ha en extra smakrik sås, tillsätt en pressad vitlöksklyftan och blanda väl.
 • Smaka av såsen och justera smaken efter eget tycke. Tillsätt mer honung för sötma, mer sojasås för sälta, eller mer risvinäger för syra.
 • När såsen är väl blandad och smakerna är balanserade, är den färdig att serveras. Smaklig måltid!
Måltid Sås
Kök Japanskt, Svenskt
Nyckelord Okonomiyakisås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar