Buffalosås – Recept

Här kommer ett ljuvligt recept på buffalosås, som alltid blir bra!

Buffalosås är en sötstark sås som är perfekt till kyckling, pommes frites och klyftpotatis, och dipprätter. Detta är en hemlagad buffalosås som inte kunde vara enklare att göra!

Denna buffalosås är lätt syrlig, relativt kryddig och helt enkelt ljuvligt god. Servera med exempelvis kycklingklubbor eller rostad potatis som kan doppas i såsen.

En skål buffalosås går enkelt att slänga ihop med några enkla ingredienser. Rester förvaras i kylen mellan serveringar där den håller relativt länge övertäckt.

Allt med detta recept på buffalosås är superenkelt och går supersnabbt att göra. Rätt mångsidig, och med allt det man vill ha i denna typen av sås.

Sammanfattningsvis så kan jag verkligen rekommendera detta recept, vilket för i övrigt hittas precis här nedanför! Hoppas ni tycker om det lika mycket som jag gör! Ha det så trevligt!

Buffalosås

Receptet – Så gör du:

Buffalosås

4.9/5 ( 128 röster )
Buffalosås är en sötstark sås som är perfekt till kyckling, pommes frites och klyftpotatis, och dipprätter. Detta är en hemlagad buffalosås som inte kunde vara enklare att göra!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4,5 dl tomatjuice
  • 1,5 tsk tabasco
  • 4 msk honung
  • 2 tsk majsstärkelse

Instruktioner

  • Koka upp tomatjuicen i en kastrull tillsammans. Rör ned honung och tabasco. Låt puttra någon minut till önskad konsistens.
  • Ta av värmen. Rör ut majsstärkelsen i en skvätt vatten i ett glas, och rör sedan ned i såsen.
  • Färdigt! Njut av din buffalosås!
Nyckelord Buffalosås
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar