Varm hallonsås – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på varm hallonsås!

Detta är en himmelskt god varm hallonsås som är enkel att slänga ihop och passar perfekt till en kaka eller glass!

Jag älskar denna hallonsås till en chokladkaka, vaniljkaka, eller glass. Den är så enkel att göra och kräver bara två eller tre ingredienser.

Kort sagt så älskar jag detta recept på varm hallonsås och tycker den är riktigt trevlig. Så värd att göra till desserten. Testa gärna receptet nedan!

Varm hallonsås

Receptet – Så gör du:

Varm hallonsås

4.9/5 ( 82 röster )
Detta är en himmelskt god varm hallonsås som är enkel att slänga ihop och passar perfekt till en kaka eller glass!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 150 g hallon, färska eller frysta
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 skvätt citronsaft (valfritt)

Instruktioner

  • Börja med att tina hallonen genom att ställa fram dem, om de är frysta.
  • Tillsätt samtliga ingredienser till en kastrull och mixa med stavmixer till en slät blandning.
  • Låt den mixade såsen passera genom en finmaskig sil för att avlägsna fröna.
  • Koka upp blandningen och låt puttra under omrörning i cirka 5 minuter.
  • Servera direkt eller förvara i kylen och värm upp inför servering (rör om innan serveringen om den värms på nytt).
  • Njut av din varma hallonsås!
Nyckelord Varm hallonsås
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar