Nyttiga scones – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttiga scones!

Nyttiga scones gjorda av fullkornsvetemjöl, grekisk yoghurt och en handfull andra goda ingredienser. Valfritt är att tillsätta saftiga blåbär (eller andra valfria bär)! Dessa scones är goda på morgonen, till mellanmålet eller aftonthéet, eller med en kopp kaffe.

Dessa nyttiga scones är mina nya favoriter, och jag tänkte dela med mig av dem idag. De förgyller exempelvis mina helgfrukostar eller vilket mellanmål som helst.

Att tillsätta lite valfria blåbär ger lite vacker smak till dessa scones med gott om fibrer och nyttigheter, exempelvis genom dess innehåll av fullkornsmjöl.

Testa gärna att använda hallon eller jordgubbar istället för blåbär! Du kan också testa med att byte ut blåbären mot valfri torkad frukt! Här nedanför kommer receptet

Nyttiga scones med blåbär

Receptet – Så gör du:

Nyttiga scones

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Nyttiga scones gjorda av fullkornsvetemjöl, grekisk yoghurt och en handfull andra goda ingredienser. Valfritt är att tillsätta saftiga blåbär (eller andra valfria bär)! Dessa scones är goda på morgonen, till mellanmålet eller aftonthéet, eller med en kopp kaffe.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 6 scones

Ingredienser
 

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 3 msk farinsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk smör
  • 1 st äggvita
  • 1 dl färska eller frysta blåbär
  • ½ msk strösocker
  • 1 nypa kanel

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Smält smöret i en liten kastrull och låt sedan svalna.
  • I en stor skål, vispa ihop mjöl, farinsocker, bakpulver och salt.
  • I en liten skål, kombinera grekisk yoghurt, det kallnade smöret och äggvita. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra ingredienserna och rör om tills det precis har blandats. Blandningen ska vara smulig. Vänd försiktigt ner blåbär.
  • Vänd upp degen på en lätt mjölad yta och knåda ca 8 gånger med händerna. Degen kommer att börja gå ihop.
  • Forma degen till en 15-20 centimeters cirkel och lägg på plåt eller bakplåtspapper penslat med lite rapsolja. Skär i 6 klyftor och separera knappt.
  • Pensla dina scones lätt med lite rapsolja. Strö sedan över en blandning av strösocker och kanel.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, eller tills toppen av sconesen är lätt gyllene.
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Engelskt, Svenskt
Nyckelord Nyttiga scones, Nyttiga scones med blåbär

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar