Vegansk smoothie: jordgubb och banan – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk smoothie med jordgubb och banan!

Allt du behöver är 2 ingredienser (samt is och vatten). Blanda ihop bananer och frysta jordgubbar och du har fått den perfekta smoothiestrukturen och smaken: den är krämig, söt och fruktig, med precis tillräckligt med bananessens. Ingen yoghurt, mjölk eller sötningsmedel behövs! Tillsätt mandel, cashew eller jordnötssmör för en klick veganskt protein.

Perfekt till frukost eller till mellanmålet, eller när som helst egentligen!

Du kommer att märka att många av de traditionella ingredienserna för en krämig smoothie inte är nödvändiga i detta recept. Det innehåller ingen yoghurt, ingen mjölk, inga mejeriprodukter, och är helt vegansk, men likväl krämig!

Denna veganska smoothie har bara två rena, hälsosamma ingredienser som resulterar i en växtbaserad och vegansk smoothie. Detta recept är vegetariskt, veganskt, växtbaserat, mjölkfritt och glutenfritt.

Mer protein och smaker

Vill du lägga till mer protein i din jordgubbsbanansmoothie eller ha en annan smak?

Här är några idéer på naturliga sätt att lägga till protein, eller få annan smak:

  • Mandel- eller cashewsmör.  Mandel- och cashewsmaken passar bra till jordgubbar; vi föredrar det framför jordnötssmör. Använd ca 1 matsked, 2 för en starkare smak. Tänk på att detta tillägg också kommer att matta färgen lite.
  • Citron: Pressa i saften från 1 citronklyfta för att ljusa upp smakerna.
  • Vanilj.  Använd ¼ till ½ tesked vanilj för att lägga till komplexitet.
  • Mynta eller basilika . Tillsätt några färska mynta- eller basilikablad för en örtig smoothie.
  • Ananas.  Byt ut 2,5 dl av de frysta bären mot 2,5 dl fryst ananas.
  • Mango eller persika.  Byt ut 2,5 dl av de frysta bären mot 2,5 dl fryst mango eller persikor.

Förvaring

Smoothies är bäst att dricka direkt. Men du kan lagra denna jordgubbsbanansmoothie i 1 till 2 dagar i kyl. Förvara den i en försluten behållare eller en burk med lock på. Skaka bara lite innan du dricker den så är den godast!

Vegansk smoothie med jordgubb och banan

Receptet – Så gör du:

Vegansk smoothie: jordgubb och banan

4.9/5 ( 26 röster )
Allt du behöver är 2 ingredienser (samt lite is och vatten). Blanda ihop bananer och frysta jordgubbar och du har fått den perfekta smoothiestrukturen och smaken: den är krämig, söt och fruktig, med precis tillräckligt med bananessens.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 2 smoothies

Ingredienser
  

  • 5 dl frysta jordgubbar
  • 2 st bananer (rumstempererade)
  • 1 dl vatten
  • 8 st isbitar

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en mixer och bryt bananerna i bitar. Mixa tills det är slätt.
  • Servera omedelbart eller förvara i en burk med lock i kylen i 2 dagar.
Nyckelord Vegansk smoothie: jordgubb och banan
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar