Matmuffins för barn – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på matmuffins för barn!

Barn fullkomligt älskar dessa matmuffins, och det är ett smart sätt att introducera grönsaker för barnen. Gör dessa riktigt goda matmuffins för barn snabbt och enkelt med detta härliga recept.

Dessa matmuffins för barn är packade med fyra olika typer av grönsaker. Lätta och fluffig vilket gör dem perfekta för babyledd avvänjning, småbarn och matlådan.

Jag känner vänner som serverat dessa matmuffins för barn cirka 12-18 månader och äldre, ungefär 1 om dagen. Uppskattas verkligen av alla!

Mitt favoritsätt att förvara dessa muffins är att frysa dem, och om de är ordentligt frysta kommer de att vara goda i flera månader.

För att säkerställa bästa kvalitet, slå in muffinsen individuellt i plastfolie plastpåsar eller frysbehållare. Värm dem sedan i mikron eller i ugnen på 175 grader Celsius när du vill servera dem!

Matmuffins för barn

Receptet – Så gör du:

Matmuffins för barn

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Barn fullkomligt älskar dessa matmuffins, och det är ett smart sätt att introducera grönsaker för barnen. Gör dessa riktigt goda matmuffins för barn snabbt och enkelt med detta härliga recept.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
 

  • 1 st halvstor (250 g) zucchini, riven och hackad
  • 1 st halvstor (120 g) morot, skalad, riven och hackad
  • 0,5 dl (30 g) frysta ärtor
  • 0,5 dl (30 g) majs
  • 2,5 dl riven ost
  • 1,25 dl mjölk
  • 1,25 dl grekisk yoghurt
  • 1,25 dl olivolja
  • 2 st ägg
  • 5 dl fullkornsmjöl eller vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Lägg den rivna zucchinin och moroten på en ren kökshandduk. Vira ihop kökshandduken och pressa ut all saft ur zucchinin och moroten ner i en skål, så hårt du kan för att få ut så mycket vätska som möjligt. Spara gärna saften till en pastasås!
  • Lägg zucchinin och morötterna i en stor bunke tillsammans med ärtorna och majsen. Tillsätt riven ost, mjölk, grekisk yoghurt, olivolja och ägg och rör om tills det blandas.
  • Blanda ihop mjöl och bakpulver i en separat skål och tillsätt sedan sakta till de blöta ingredienserna. Blanda försiktigt, bara så det precis blandas.
  • Smörj en muffinsform med 12 hål med antingen smör eller olja, eller förbered 12 st muffinspapper smör. Fördela blandningen lika mellan de 12 muffinsformarna.
  • Grädda i mitten av ugnen vid 180°C på 20-25 minuter.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna ordentligt i formen.
  • Servera och njut!
Måltid Frukost, Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Matmuffins för barn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar