Kladdkakemuffins med fyllning – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkakemuffins med fyllning.

Läckra saftiga och fluffiga kladdkakemuffins som är fyllda med chokladfyllning i den oemotståndliga mitten. En korsning mellan kladdkaka och muffins helt enkelt!

Jag har det  perfekta kladdkakemuffinsreceptet för er chokladälskare här.

Dessa fyllda kladdkakemuffins är otroligt saftiga och fluffiga, rika på chokladsmak, fyllda med choklad med en oemotståndligt saftig kärna.

Om du är en stor chokladälskare som jag själv, kommer du att bli kär i dessa muffins!

Enkla att göra och blir snabbt klara, vilket är ett stort plus!

Kladdkakemuffins med fyllning

Receptet - Så gör du:

Kladdkakemuffins med fyllning

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Läckra saftiga och fluffiga kladdkakemuffins som är fyllda med chokladfyllning i den oemotståndliga mitten. En korsning mellan kladdkaka och muffins helt enkelt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 24 muffins

Ingredienser
 

Muffinsbasen

  • 4,5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 msk kakao
  • 1,5 tsk salt
  • 150 g smält margarin
  • 2 dl vetemjöl

Fyllning

  • 120 g margarin (smält)
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 6 tsk kakao
  • 6 msk socker
  • 3 tsk vetemjöl

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180 grader.
  • I en skål, vispa sockret och äggen.
  • Tillsätt övriga ingredienser som ingår i muffinsbasen till skålen. Rör om.
  • Förbered 24 muffinspapper på en plåt. Fördela muffinsbasen i formarna. Du behöver inte tänka på att göra ett hål för fyllningen, muffinsen kommer sjunka ihop i mitten av sig själva.
  • Låt gräddas i 15 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen.
  • Så här gör du fyllningen: blanda smält margarinet till fyllningen i en kastrull och blanda i fyllningens övriga ingredienser. Vispa flitigt. Låt koka till fyllningen blivit tjock.
  • Ta ut muffinsen ur ugnen och skeda upp fyllningen i hålen som skapats. Låt kallna.
  • Njut och förvara i frys eller kyl!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkakemuffins med fyllning

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar