Klassiska chokladmuffins – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på klassiska chokladmuffins!

Dessa klassiska chokladmuffins är riktigt smaskiga! Grekisk yoghurt i smeten håller dem supersaftiga medan kakao och chokladbitar tillför en enorm portion god chokladsmak. Hur goda som helst!

Detta recept på klassiska chokladmuffins använder en hemlig, saftig ingrediens: grekisk yoghurt! Den hjälper verkligen till att behålla saftigheten.

Låt muffinsen svalna helt innan du lägger dem i en lufttät behållare. Försegla behållaren och förvara i rumstemperatur i cirka fyra dagar.

Klassiska chokladmuffins

Receptet – Så gör du:

Klassiska chokladmuffins

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa klassiska chokladmuffins är riktigt smaskiga! Grekisk yoghurt i smeten håller dem supersaftiga medan kakao och chokladbitar tillför en enorm portion god chokladsmak. Hur goda som helst!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
 

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g hackad mörk choklad

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vispa strösocker och smör ljust och pösigt. Kläck ned ett ägg åt gången och vispa till en jämn smet. Använd gärna en elvisp. Tillsätt yoghurt och mjölk och vispa vidare.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt sedan med äggblandningen och rör om till en smet.
  • Tillsätt den finhackade chokladen till smeten.Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 20 minuter. Ett spett i mitten av en muffins ska komma ut degfri.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Klassiska chokladmuffins

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar