Frysa in parmesan – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa sätt för att frysa in parmesanost!

 • Frys in osten i bitar eller riven! Jag visar hur!

Om du har mer parmesanost än du kan använda inom rimlig tid, är frysning ett bra sätt att förlänga hållbarheten utan att förlora smaken. Här är en steg-för-steg-guide för att frysa in parmesanost på bästa sätt.

Parmesan är känt för att ha en lång hållbarhet i kylen, men genom att frysa in den kan du förlänga denna period ytterligare, vilket är praktiskt om du köpt en stor bit eller mängd.

Minska matsvinnet! Ost är en dyr produkt, och ingen vill kasta bort den. Frysning hjälper till att minska matsvinn genom att bevara osten tills du är redo att använda den.

Tips inför receptet

 1. Om du vill frysa riven parmesan. För att förhindra att den rivna osten klumpar ihop sig när den fryses, kan du lägga den i en enda lager på ett bakplåtspapper och frysa in den först. När osten är fryst kan du överföra den till en fryspåse eller behållare.
 2. Frys aldrig in igen. Frys aldrig in parmesanost som redan har varit fryst och tinad en gång, eftersom detta kan påverka både smak och konsistens negativt.

Till receptet

Nu är det dags att gå vidare till själva receptet för att frysa in parmesan. Följ vår steg-för-steg-guide för att säkerställa att din parmesan förblir lika läcker och användbar som den dagen du köpte den! Ha det gott!

Frysa in parmesan

Receptet – Så gör du:

Frysa in parmesan

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
När du är redo att använda parmesanosten, ta ut den mängd du behöver och låt den tina i kylskåpet eller använd den direkt från frysen om du har rivit den. Rivna parmesanosten kan ofta användas direkt från frysen utan att tina.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 mängd

Ingredienser
 

 • 1 mängd parmesan
 • Frysfolie eller plastfolie
 • Fryspåsar eller lufttäta behållare

Instruktioner

 • Om du har en hel bit parmesanost, överväg att dela den i mindre delar. Mindre bitar är enklare att hantera och tinar snabbare när du behöver använda dem.
 • Riv ost om du planerar att använda den riven. Rivning innan frysning kan spara tid när du senare ska använda osten i matlagning.
 • För hela bitar: Linda varje bit tätt med frysfolie eller plastfolie. Se till att täcka hela ytan för att förhindra frysskador och att osten torkar ut. För riven ost: Lägg den rivna osten i en fryspåse. Pressa ut så mycket luft som möjligt innan du förseglar påsen. Alternativt kan du använda lufttäta behållare för att förvara den rivna osten.
 • Skriv dagens datum och innehåll på etiketter och fäst dem på fryspåsarna eller behållarna. Detta hjälper dig att hålla koll på hur länge osten har varit i frysen.
 • Placera de förpackade och märkta bitarna eller den rivna osten i frysen. För bästa resultat, se till att frysen håller en konstant temperatur på omkring -18°C.
 • Färdigt! När du är redo att använda parmesanosten, ta ut den mängd du behöver och låt den tina i kylskåpet eller använd den direkt från frysen om du har rivit den. Rivna parmesanosten kan ofta användas direkt från frysen utan att tina.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Frysa in parmesan

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar