Enchiladakrydda – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på enchiladakrydda!

Ett enkelt och läckert recept på hemlagad enchiladakrydda som kommer att ge dina mexikanska rätter den perfekta smaken och kryddningen!

Att göra sin egna enchiladakrydda är både enkelt och kostnadseffektivt, och det ger dig möjlighet att anpassa smaken efter dina egna preferenser. Med bara några vanliga kryddor som du förmodligen redan har i ditt kryddskåp kan du skapa den perfekta blandningen för att lyfta dina rätter till en ny nivå av smakrikedom.

För att göra denna enchiladakrydda behöver man chilipulver, paprikapulver, spiskummin, lökpulver, vitlökspulver, oregano, salt, svartpeppar, torkad koriander och eventuellt lite cayennepeppar för extra hetta. Blanda alla ingredienser i en skål tills de är väl kombinerade.

Denna kryddblandning är perfekt för att krydda upp en mängd olika rätter, inklusive enchiladas, tacos, quesadillas, burritos och mycket mer. Den kan också användas för att ge smak åt soppor, grytor och marinader.

När man har blandat ihop kryddorna kan du använda dem direkt i dina recept eller förvara dem i en torr kryddburk för att hålla dem fräscha i upp till 6 månader. Att ha kryddblandningen till hands gör det enkelt att ge dina måltider den autentiska mexikanska smaken du längtar efter.

Så nästa gång det planeras för att lagas mexikansk mat hemma, varför inte prova att göra en egen enchiladakrydda för att ge dina rätter den perfekta kryddningen? Det är ett enkelt sätt att ta din matlagning till nästa nivå och imponera på familj och vänner med dina kulinariska färdigheter. Smaklig måltid!

Enchiladakrydda

Receptet – Så gör du:

Enchiladakrydda

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Till 1 kilogram livsmedel.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 mängd

Utrustning

Ingredienser
 

  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk torkad koriander
  • 1/4 tsk cayennepeppar valfritt för extra hetta

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser och använd direkt eller lägg i torr kryddburk för upp till 6 månaders förvaring.
  • Färdigt! Smaklig måltid!
Måltid Tilltugg
Kök Mexikanskt, Svenskt
Nyckelord Enchiladakrydda

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar