Kladdkaka i kastrull – Recept

4.9/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka i kastrull!

Här är ett lite annorlunda sätt att göra kladdkaka på, nämligen kladdkaka i kastrull! Oroa dig inte, det kan inte bli enklare att göra denna kladdkaka, och den blir oerhört god!

Det man gör i detta recept är att helt enkelt blanda alla ingredienser till kladdkakan i en kastrull, för att sedan överföra till en form och snabbt grädda kladdkakan. Detta är det enklaste receptet på kladdkaka som finns!

Jag gillar att kunna lägga till lite mer kakao än vad receptet anger när jag verkligen vill ha den där chokladsmaken. Man kan även testa att ta ut kladdkakan lite tidigare ur ugnen för att få den ännu kladdigare.

Jag älskar detta enkla recept på kladdkaka i kastrull och kan verkligen rekommendera det, så värt att göra när man vill ha något sött och gott!

Kladdkaka i kastrull

Receptet – Så gör du:

Kladdkaka i kastrull

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett lite annorlunda sätt att göra kladdkaka på, nämligen kladdkaka i kastrull! Oroa dig inte, det kan inte bli enklare att göra denna kladdkaka, och den blir oerhört god!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 100 g smör eller margarin
  • 2,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull på spisen.
  • Ta bort från värmen och rör i ägg och socker.
  • Rör sedan ner alla de andra ingredienserna. Vill du ha en mustigare kladdkaka, lägg till lite extra kakao.
  • Smörj en form och sätt ugnen på 175°C.
  • För över smeten till formen och grädda i ugnen i 15 minuter, eller aningen mindre om du vill ha en riktigt kladdig kladdkaka.
  • Njut av din kastrull-kladdkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka i kastrull

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar