Gröt till bebis – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gröt till bebis!

Gör enkelt denna gröt till bebis i antingen mikrovågsugn eller på spisen. En god och lättlagad gröt till bebis som är enkel att smälta och som dessutom smakar gott.

Jag tycker att mikrovågsugnen är bra och praktisk för små mängder gröt. Det tar under en minut att göra denna gröt till bebis vilket är perfekt. Efter att den är tillagad är det bara att låta den svalna lite och sen går det bra att hugga in.

En sak som ofta uppskattas är att tillsätta lite fruktpuré till gröten för lite sötma och frukt, exempelvis mosad banan, äppelmos, eller päronmos.

Kort sagt så älskar jag detta recept på gröt till bebis och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Gröt till bebis

Receptet – Så gör du:

Gröt till bebis

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör enkelt denna gröt till bebis i antingen mikrovågsugn eller på spisen. En god och lättlagad gröt till bebis som är enkel att smälta och som dessutom smakar gott.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 1 minute
Totalt 2 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 1 msk havregryn
  • 3 msk mjölk

Instruktioner

  • Jag förbereder min havregryn för att göra gröt till bebis i en större mängd. Jag mixar cirka 2,5 dl havregryn i en mixer tills det är finmalet, och förvarar det sedan i en lufttät behållare i skafferiet. Detta motsvarar havregryn till ungefär 20 små portioner av gröt.
  • För att göra 1 liten portion gröt till bebis, ta 1 matsked av havregrynen och blanda med 3 matskedar mjölk i en mikrovågssäker skål.
  • Kör i mikrovågsugn på hög effekt i 20 sekunder, rör om, och ställ in i mikrovågsugnen igen i ytterligare 20 sekunder och rör om. Låt svalna innan servering.
  • Färdigt! Smaklig måltid!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Gröt till bebis

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar