Gröt till bebis – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gröt till bebis!

Gör enkelt denna gröt till bebis i antingen mikrovågsugn eller på spisen. En god och lättlagad gröt till bebis som är enkel att smälta och som dessutom smakar gott.

Jag tycker att mikrovågsugnen är bra och praktisk för små mängder gröt. Det tar under en minut att göra denna gröt till bebis vilket är perfekt. Efter att den är tillagad är det bara att låta den svalna lite och sen går det bra att hugga in.

En sak som ofta uppskattas är att tillsätta lite fruktpuré till gröten för lite sötma och frukt, exempelvis mosad banan, äppelmos, eller päronmos.

Kort sagt så älskar jag detta recept på gröt till bebis och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Gröt till bebis

Receptet – Så gör du:

Gröt till bebis

4.8/5 ( 102 röster )
Gör enkelt denna gröt till bebis i antingen mikrovågsugn eller på spisen. En god och lättlagad gröt till bebis som är enkel att smälta och som dessutom smakar gott.
Förberedelser 1 min
Tillagning 1 min
Totalt 2 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 1 msk havregryn
  • 3 msk mjölk

Instruktioner

  • Jag förbereder min havregryn för att göra gröt till bebis i en större mängd. Jag mixar cirka 2,5 dl havregryn i en mixer tills det är finmalet, och förvarar det sedan i en lufttät behållare i skafferiet. Detta motsvarar havregryn till ungefär 20 små portioner av gröt.
  • För att göra 1 liten portion gröt till bebis, ta 1 matsked av havregrynen och blanda med 3 matskedar mjölk i en mikrovågssäker skål.
  • Kör i mikrovågsugn på hög effekt i 20 sekunder, rör om, och ställ in i mikrovågsugnen igen i ytterligare 20 sekunder och rör om. Låt svalna innan servering.
  • Färdigt! Smaklig måltid!
Nyckelord Gröt till bebis
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar