Torkade hallon i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torkade hallon i ugn!

Dessa torkade hallon i ugn är perfekta för bakning, granola, havregrynsgröt, egengjord nötmix och flingor. Du kan också mala dem till ett pulver att använda när du vill ha riktig hallonsmak och röd färg i bakning!

Att torka hallon i ugn är enkelt, och i denna receptguidning går jag igenom hur jag gör. Att göra ugnstorkade hallon är lätt nog att göra och ett bra sätt att använda upp alla extra hallon du har till hands.

Att använda färska hallon är säkrast för att få ett bra resultat och riktigt bra torkade hallon. Frysta hallon får inte alls samma konsistens, vilket gör det mycket svårare att torka dem!

Torkade hallon i ugn

Receptet – Så gör du:

Torkade hallon i ugn

4.9/5 ( 338 röster )
Dessa torkade hallon i ugn är perfekta för bakning, granola, havregrynsgröt, egengjord nötmix och flingor. Du kan också mala dem till ett pulver att använda när du vill ha riktig hallonsmak och röd färg i bakning!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 5 t 45 minuter
Totalt 6 t
Portioner 1 plåt

Ingredienser
  

  • 300 g färska hallon

Instruktioner

  • Tvätta och låt hallonens yta torka.
  • Sätt ugnen på 65°C.
  • Lägg hallonen på en bakplåtspappersklädd plåt i ett enda lager.
  • Grädda i mitten av ugnen tills att hallonen nått önskad torrhet. 6 timmar ger att de fortfarande är något mjuka och smidiga. Cirka 8 timmar är för helt torkade hallon. Håll koll på bären mot slutet av gräddningstiden för att testa om de är klara.
  • Färdigt! Njut av dina torkade hallon!
Nyckelord Torkade hallon i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar