Rårakor med ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rårakor med ägg!

Detta är härligt frasiga rårakor med ägg i smeten. Perfekt med alla dina favorittillbehör, såsom gräddfil, rom, och dill.

Rårakor är en magiskt frasig svensk husmanskost, och i detta recept är ägg en ingrediens som ger bra näringsinnehåll och som håller ihop ingredienserna bra!

Rårakor är en riktig klassiker som faktiskt blir riktigt god med ägg i smeten. Utöver potatis och ägg så innehåller dem gul lök, salt och peppar. Enkelt och klassiskt, helt enkelt!

Rester kan förvaras lufttätt i kylen, exempelvis i en matlåda. Håller sig goda i några dagar efter tillagning enligt min erfarenhet, och passar perfekt att ha med som en lunch till exempelvis jobbet! Då är de goda att värma i mikrovågsugn, tycker jag!

Kort sagt älskar jag dessa rårakor och tycker de är riktigt värda att göra. Jag rekommenderar dem starkt. Testa gärna med receptet nedan!

Rårakor med ägg

Receptet – Så gör du:

Rårakor med ägg

4.9/5 ( 118 röster )
Detta är härligt frasiga rårakor med ägg i smeten. Perfekt med alla dina favorittillbehör, såsom gräddfil, rom, och dill.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g potatis
  • 2 st stora gula lökar
  • 4 st ägg
  • 1 st liten nypa salt
  • 2 krm peppar

Instruktioner

  • Skala och riv potatisen fint.
  • Hacka eller riv löken.
  • I en skål, vispa ägg, salt och peppar. Blanda ned potatis och lök.
  • Värm lite matfett i en stekpanna och bred ut 0,5 dl smet åt gången.
  • Stek rårakorna 2 minuter per sida, tills de är gyllene och krispiga.
  • Servera dina rårakor med dina favorittillbehör!
Nyckelord Rårakor med ägg
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar