Världens godaste morotssoppa – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste morotssoppa!

Detta recept ger för mig världens godaste morotssoppa, och soppan kunde inte vara enklare att göra. Snabbt, enkelt och ljuvligt gott.

Lägg gärna lite creme fraiche i skålarna vid servering som pricken över i. Denna morotssoppa imponerar på alla och är det perfekta sättet att äta morötter på. Hur kan en maträtt som bara kräver sju ingredienser (exklusive salt och peppar) och bara några enkla steg vara så fin och djup i smaken?

Receptet är mjölkfritt, men len och krämig, och att rosta morötterna ger dem ett sött, jordnära djup. Eftersom det finns så få ingredienser här så räknas var och en verkligen.

Världens godaste morotssoppa

Receptet – Så gör du:

Världens godaste morotssoppa

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept ger för mig världens godaste morotssoppa, och soppan kunde inte vara enklare att göra. Snabbt, enkelt och ljuvligt gott.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 750 g morötter (6 till 8 stora morötter)
  • 4 msk olivolja, uppelad
  • 1 nypa salt
  • 12 dl grönsaksbuljong (eller 12 dl vatten + 2-3 st grönsaksbuljongtärningar)
  • 2,5 cm ingefära, skalad
  • 1 kvist timjan
  • 1 st gul lök
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 nypa nymald svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala och skär morötterna i 1,5 cm tjocka skivor. På en bakplåt med bakplåtspapper, tillsätt morötterna med 2 matskedar av olivoljan; krydda rikligt med salt. Ugnsbaka morötterna, vänd var 5:e minut eller så, i 15 till 25 minuter, tills de blir gyllene och mjuka.
  • Under tiden, i en medelstor kastrull på hög värme, låt fonden koka upp. Tillsätt biten ingefära (hel) och timjankvist, sänk värmen till medel-låg och låt sjuda i 15 minuter.
  • Fräs löken i de återstående 2 matskedarna av olivoljan i en stor gryta på medelvärme, rör om ofta i 5 till 7 minuter, tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken och morötterna.
  • Ta bort ingefärabiten och timjankvisten från fonden, och tillsätt fonden i grytan med lök och morötter. Koka upp, sänk sedan värmen till medel-låg och låt sjuda i 5 till 10 minuter, tills morötterna är tillräckligt mjuka för att mixas till en slät puré.
  • Använd en stavmixer och mixa soppen tills den är slät. Om soppan verkar för tjock, tillsätt mer fond eller vatten och värm upp försiktigt. Krydda med salt och peppar. Garnera med hackad timjan.
  • Njut av världens godaste morotssoppa (enligt mig)!
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste morotssoppa

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar