I denna artikel ger jag ett riktigt gott recept på svartkålssoppa!
Detta recept är inspirerat av ett klassiskt turkiskt recept, med namnet kara lahana corbasi (ursäktar eventuella fel i stavningen). Ljuvligt matig, värmande och härligt rustik, detta är en perfekt gryta till att njuta av en vinterdag.
![Svartkålssoppa](https://www.hemmanytt.se/wp-content/uploads/2021/12/svartkalssoppa.png)
En turkisk vän till mig bjöd mig på denna svartkålssoppa nyligen, och jag tyckte verkligen om den. Serveras gärna med ett gott lantbröd.
![](https://www.hemmanytt.se/wp-content/uploads/2021/12/gronkalssoppa-3.png)
Så här gör du denna mättande svartkålsoppa!
![Svartkålssoppa](https://www.hemmanytt.se/wp-content/uploads/2021/12/svartkalssoppa-2.png)
Receptet - Så gör du:
Turkisk svartkålssoppa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 knippe svartkål
- 350 g vita bönor
- 2 st gula lökar, finhackade
- 1 st fint tärnad potatis, skalad
- 1 msk bulgur
- 1 liter vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk chilipeppar
- 2 msk majsmjöl
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner
- Tvätta svartkålen noga och låt vattnet rinna av. Finhacka sedan svartkålen. Skala och tärna potatisen i små bitar.
- Låt den hackade svartkålen ligga i vatten en stund låt sedan vattnet rinna av ordentligt på nytt.
- Skala skalet på löken, och finhacka sedan löken.
- Tillsätt smör, olja, hackad lök och tomatpuré i din panna och stek. Tillsätt potatisen i pannan.
- Tillsätt svartkålen till pannan, och efter att ha stekt några minuter till, tillsätt vattnet.
- Tillsätt bulguren.
- När kålen börjar mjukna, tillsätt de vita bönorna.
- Tillsätt sedan kryddorna inklusive saltet och låt soppan koka upp.
- Ta lite av soppans vätska och blanda det med majsmjöl i en separat skål, tillsätt sedan lite i taget till den huvudsakliga grytan.
- När alla ingredienser är mjuka och fina och soppan tjocknar, ta bort den från spisen och servera.