I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tomatsoppa utan grädde!
Denna tomatsoppa utan grädde är enkel att göra och har riktigt god smak. Den görs med enkla ingredienser och serveras gärna med ett gott vitlöksbröd eller krutonger!
Ingen grädde? Inga problem! Denna tomatsoppa lyfter fram tomaternas härliga smak och blir ljuvligt len, varm, och fin i smaken. Förvara eventuella rester av denna tomatsoppa i kylen.
Kort sagt älskar jag denna tomatsoppa utan grädde och tycker den är riktigt god. Intensiv smak, värmande och tröstande. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Tomatsoppa utan grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk olivolja
- 1 st gul lök, hackad
- 1 st finhackad vitlöksklyfta
- 2 burkar (800 g) krossade tomater
- 2 msk smör
- 2 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 msk strösocker
- basilika
- salt och mald svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöksklyftan och löken.
- Värm olivolja i en gryta eller stor kastrull på spisen över medelhög värme.
- Rör ner lök och vitlök i het och låt fräsa tills de är mjuka, ca 5 minuter.
- Tillsätt tomaterna, basilika och socker och låt sjuda, cirka 10 minuter. Justera konsistensen genom att tillsätta vatten.
- Tillsätt smör och smulad buljongtärning, täck för med lock. Låt puttra på nytt, cirka 5 minuter.
- Krydda soppan med salt och peppar. Mixa slät med stavmixer om önskas.
- Njut av din tomatsoppa utan grädde!