Köttfärssoppa med vitkål – Recept

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på köttfärssoppa med vitkål!

Jag älskar denna köttfärssoppa med vitkål! Det är en sådan där soppa som gör att man mår bra i kroppen efteråt. Inte alltför mäktig, men likväl mättande, värmande och god.

Perfekt till vardags och till lugna helgdagar. Detta är en enkel köttfärssoppa med vitkål som verkligen smakar otroligt gott och är riktigt enkel att göra.

Garnera gärna med lite färsk persilja. Vill man göra det ännu matigare är soppan ljuvlig med en klick gräddfil eller creme fraiche, och en god bit bröd!

Det går faktiskt förvånansvärt smidigt att göra denna riktigt goda soppa. Den både tröstar och värmer gott både till lunch eller middag, och smakar förträffligt dagarna efter också.

Ge den gärna ett försök enligt anvisningarna här nedanför. Jag tycker det är riktigt värt det och jag hoppas att ni ska gilla det. Smaklig måltid!

Köttfärssoppa med vitkål

Receptet – Så gör du:

Köttfärssoppa med vitkål

4.9/5 ( 184 röster )
Jag älskar denna köttfärssoppa med vitkål! Det är en sådan där soppa som gör att man mår bra i kroppen efteråt. Inte alltför mäktig, men likväl mättande, värmande och god.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 650 g köttfärs
  • olja eller smör
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 8 dl finstrimlad vitkål
  • 400 g krossade tomater
  • 13 dl (1,3 L) vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 msk soja
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • rökt paprikapulver efter smak
  • valfritt: färsk persilja till garnering

Instruktioner

  • Skala och finhacka den gula löken. Finstrimla vitkålen.
  • Hetta upp olja eller smör i en stor stekpanna och fräs löken så den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt färsen och bryn så den inte längre är rosa någonstans.
  • Tillsätt strimlad vitkål och fräs i cirka 10 minuter, rör om då och då.
  • Flytta eventuellt om till en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater och vatten. Smula ned buljongtärningar och låt puttra under lock i 12-15 minuter tills vitkålen blivit lagom mjuk.
  • Smaka av med kryddning: salt, svartpeppar och paprikapulver.
  • Färdigt! Servera gärna med en klick gräddfil eller creme fraiche! Garnera gärna med lite färsk persilja.
Nyckelord Köttfärssoppa med vitkål
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar