Proteinvåfflor – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på proteinvåfflor!

Dessa proteinvåfflor är det enklaste receptet på hälsosamma våfflor till frukost, brunch eller mellanmål! Med endast 5 ingredienser och en mixer, kommer detta recept att ge dig våfflor med högt proteininnehåll på bara 10 minuter!

Du kan enkelt dubbla, tredubbla eller fyrdubbla receptet och i stort sett göra vad som helst med dem. Frys in dem till senare, ta med dem på språng, packa dem i lunchlådor eller använd dem för en rolig söndagsbrunch med vänner och familj.

Det är så enkelt att göra några omgångar av dessa proteinvåfflor över helgen och förvara dem i frysen för hektiska morgnar under veckan. Dessa proteinvåfflor är perfekta att toppa med kvarg, jordnötssmör, och lite bär för bra innehåll av protein rakt igenom!

Det här receptet är otroligt snabbt och enkelt! Det tar 5 minuter att mixa ingredienserna och blanda ihop. Sedan kommer det troligen att ta ytterligare 5 minuter för att tillaga våfflorna. På 10 minuter är de klara!

Kort sagt gillar jag verkligen dessa proteinvåfflor som frukost eller mellanmål, och tycker verkligen de är värda att göra.

Proteinvåfflor

Receptet – Så gör du:

Proteinvåfflor

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa proteinvåfflor är det enklaste receptet på hälsosamma våfflor till frukost, brunch eller mellanmål! Med endast 5 ingredienser och en mixer, kommer detta recept att ge dig våfflor med högt proteininnehåll på bara 10 minuter!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 proteinvåfflor

Ingredienser
 

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • förslag: kvarg, jordnötssmör, skivad banan och bär som topping

Instruktioner

  • I en mixer eller med en bunke och stavmixer, mixa havregrynen till ett fint mjöl. För över till en skål.
  • Tillsätt bakpulver till de malda havregrynen, såväl som mjölk, och ägg. Rör om till en enhetlig smet. Tillsätt mer mjölk, en matsked i taget, vid alldeles för tjock konsistens.
  • Pensla våffeljärnet med rapsolja, och grädda våfflorna.
  • Servera gärna med kvarg, skivad banan och bär som topping.
  • Njut av dina proteinvåfflor!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Proteinvåfflor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar