Treveckorssallad på rödkål – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på treveckorssallad på rödkål!

Att skapa en sallad som inte bara är smakrik utan även håller sig fräsch i upp till tre veckor låter nästan för bra för att vara sant. Men låt mig presentera det perfekta receptet för en långlivad och läcker treveckorssallad på rödkål och rödlök.

Det här receptet är enkelhet och godhet i ett – perfekt för de dagar då du vill förbereda något som håller sig fräscht i kylen i upp till tre veckor.

Täck över skålen och låt den vila i kylen i ett par timmar innan första servering. Denna “mognadsperiod” låter smakerna dansa och skapa en symfoni av godhet.

Det bästa med detta recept? Salladen behåller sin fräschör i kylen i upp till tre veckor. Så nu kan du njuta av smakrika ögonblick utan stress. Ge din matlagning en uppfriskande twist och låt treveckorssalladen bli din nya bästa vän i kylen.

Treveckorssallad på rödkål

Receptet – Så gör du:

Treveckorssallad på rödkål

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Enkel att förbereda och ger en härlig kombination av krispighet från rödkålen och smakrikhet från rödlöken.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 kg rödkål
  • 1 st stor rödlök
  • 1,25 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk strösocker förlänger hållbarheten
  • 0,75 dl olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Strimla rödkål och skiva en stor rödlök tunt. Lägg dem i en stor lufttät burk eller en skål.
  • Gör dressingen: I en kastrull, låt äppelcidervinäger och strösocker sjuda på låg värme i cirka 2 minuter.
  • Häll den varma dressingen över grönsakerna. Blanda ordentligt för att säkerställa jämn täckning.
  • Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt eller vinäger efter eget tycke.
  • Täck över lufttätt och låt salladen stå i kylen i några timmar innan servering för att låta smakerna utvecklas.
  • Salladen behåller sin fräschör i kylen i upp till 3 veckor.
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Treveckorssallad på rödkål

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar