Finska julstjärnor – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på finska julstjärnor!

Finska julstjärnor heter på finska joulutortut, vilket direkt översatt till svenska betyder jultårta. Faktum är att detta inte är några tårtor, utan snarare ugnsbakade smördegsknyten med plommonsylt i mitten.

Finska julstjärnor

Jag älskar dessa bakelser och tycker de är riktig härliga. Det var en av mina finska vänner som bjöd på dem första gången, och sedan dess har jag gjort dem själv med min familj när julen närmar sig.

På bara 25 minuter och med fyra stycken ingredienser kan man göra sina egna finska julstjärnor med hjälp av detta recept.

Om det är någonting som stämmer in på finska julstjärnor, så är de att de passar perfekt till att bjuda både familj och vänner. Exempelvis när man får gäster över men också att ta med om man ska på exempelvis lite glögg.

Så här ska det se ut!
Så här ska det se ut! Notera hur du snittar kvadraterna!

I vikningen av stjärnorna blir en och annan av hemmabagarna lätt förvirrade, vilket ger lite olika former. Men oroa dig inte – de kommer alla smaka riktigt bra, och med dessa instruktioner nedan viker du både perfekta stjärnformade julkakor.

Det finns en bild här ovanför som visar rätt bra hur man ska vika dem. I övrigt så hoppas jag verkligen att ni ska tycka om detta recept lika mycket som jag gör, så härligt frasiga och goda blir de, utan mycket arbete alls!

Finska julstjärnor

Receptet – Så gör du:

Finska julstjärnor

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på finska julstjärnor!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • smördeg
  • plommonsylt
  • ägg
  • florsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
  • Bred ut smördegskvadraterna på en plåt med bakplåtspapper så att de rumstempereras i 15 minuter.
  • Skär dem i ett kryss tvärs över.
  • Skeda upp plommonmarmelad eller sylt i mitten av smördegskvadraten, antingen innan eller efter att du stänger julstjärnan (du kan lägga sylten ovanpå).
  • Formatera som en stjärna.
  • Pensla med ägg.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Måltid Efterrätt
Kök Finskt
Nyckelord Finska julstjärnor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar