Pizzadeg som på pizzeria – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel kommer jag att dela med mig av mitt favoritrecept på en pizzadeg som är på pizzeria!

Att kunna skapa en perfekt pizzabotten är en konst i sig, och jag är här för att avslöja hemligheterna bakom en autentisk och smakfull pizzadeg som kommer att överträffa dina förväntningar.

Oavsett om du är en hängiven pizza-älskare eller bara letar efter ett nytt kul projekt i köket, är denna pizzadegsrecept något du inte vill missa.

Den första nyckeln till en fantastisk pizzadeg är att använda rätt ingredienser och mängder. För detta recept behöver du vetemjöl, samt torrjäst, salt, socker, olivolja och ljummet vatten.

Det är viktigt att vattnet inte är för varmt eller för kallt, då detta kan påverka jäsningsprocessen. Genom att följa exakta mätningar och instruktioner kommer du att få en perfekt balans mellan smak och konsistens i din pizzadeg. Jag går igenom allt i receptet här nedanför.

Jäsningen är en kritisk del av processen för att skapa en luftig och lätt pizzabotten och låt detta verkligen ta den tid som står i receptet. Placera degen i en stor skål som har blivit smörjd med olivolja, täck den med en kökshandduk eller plastfolie och låt den jäsa i cirka 1 timme eller tills den har dubblats i storlek.

Under jäsningen kommer jästen att arbeta och frigöra koldioxid, vilket gör att degen blir fluffig och lätt.

Nog talat om denna deg, här kommer det magiska receptet på pizzadeg som på pizzeria!

Pizzadeg som på pizzeria

Receptet – Så gör du:

Pizzadeg som på pizzeria

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev smaken och konsistensen av en äkta pizzadeg, precis som på din favoritpizzeria. Vår fantastiska pizzadegsrecept kommer att ge dig en perfekt balans mellan knaprig skorpa och mjuk, luftig botten.
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 2 pizzor

Ingredienser
 

 • 500 g vetemjöl
 • 3,25 dl vatten
 • 7 g torrjäst
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk strösocker
 • 2 msk olivolja

Instruktioner

 • Blanda torrjäst och socker med ljummet vatten i en stor skål. Låt stå i cirka 5 minuter tills jästen aktiveras och blandningen blir bubblig.
 • Tillsätt vetemjöl, salt och olivolja till jästblandningen. Blanda väl tills ingredienserna har kombinerats och bildat en deg.
 • Ta ut degen på en lätt mjölad yta och knåda den i cirka 10 minuter tills den blir elastisk och smidig.
 • Placera degen i en stor skål som har smörjts med lite olivolja. Täck skålen med en kökshandduk eller plastfolie och låt degen jäsa i cirka 1 timme eller tills den har dubblats i storlek.
 • När degen har jäst färdigt, dela upp den i 2-3 delar beroende på storlek och tjocklek du önskar på pizzorna. Arbeta varje del med händerna och forma dem till runda pizzabottnar.
 • Lägg pizzabottnarna på en bakplåt täckt med bakpapper eller en mjölad yta och låt dem vila i 10-15 minuter för att vila och få en lätt jästning.
 • Nu är pizzadegen redo att toppas med dina favoritingredienser och gräddas i en förvärmd ugn på 250°C i cirka 12-15 minuter, eller tills pizzan har fått en gyllenbrun skorpa.
 • Färdigt! Njut av en magiskt god pizza, som på pizzeria!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Pizzadeg som på pizzeria

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar