Dragonvinäger – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dragonvinäger!

Du kan använda dragonvinäger på samma sätt som du skulle använda vilken annan vit vinäger som helst. Det ger exempelvis en härlig smak till salladsdressingar, och det är den bästa vinägern att droppa på rostade grönsaker! 

Denna dragonvinäger är full av smak och den går snabbt att tillaga. Man behöver dessutom bara två ingredienser för att göra den!

Förvara din dragonvinäger på en sval, mörk plats och använd inom 3-4 månader för optimal smak. Att förvara den i kylen kan hjälpa till att hålla smaken fräschare längre!

Dragonvinäger

Receptet – Så gör du:

Dragonvinäger

4.9/5 ( 108 röster )
Du kan använda dragonvinäger på samma sätt som du skulle använda vilken annan vit vinäger som helst. Det ger exempelvis en härlig smak till salladsdressingar, och det är den bästa vinägern att droppa på rostade grönsaker!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 16 portioner

Ingredienser
  

  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl färsk dragon

Instruktioner

  • Koka upp vinägern i en liten kastrull.
  • Lägg dragonen i en ren burk eller flaska. Häll i vinägern och försegla burken eller flaskan.
  • Förvara på en sval, mörk plats i 2 veckor. Provsmaka efter ungefär en vecka för att se om dragonvinägern nått önskad smak i förtid.
  • När dragonvinägern smakar bra, sila ur bladen och häll upp vinägern i en burk eller flaska med lock.
  • Njut av din dragonvinäger!
Nyckelord Dragonvinäger
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar