Dragonvinäger – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dragonvinäger (även kallat estragon)!

Detta är vitvinäger smaksatt med dragon! Du kan använda din dragonvinäger på samma sätt som du skulle använda vilken annan vit vinäger som helst. Det ger exempelvis en härlig smak till salladsdressingar, och det är den bästa vinägern att droppa på rostade grönsaker! 

Denna dragonvinäger är full av smak och den går snabbt att tillaga. Man behöver dessutom bara två ingredienser för att göra den!

Dragonvinäger, som också kallas estragon, är gott till många olika saker, beroende på smak och personlig preferens. Dragonvinäger har en stark och kryddig smak, med en söt och lite sur eftersmak. Den passar bra till till exempel grönsaker, sallader, såser, marinader, dressingar och dips.

Du kan också använda dragonvinäger som en krydda i olika maträtter, till exempel i grytor, kötträtter, fiskrätter, risrätter och soppor. Dragonvinäger är också bra att använda som en marinad för kött eller fisk, eller som en dressing för grönsaker eller sallader. På så sätt kan du ge din mat extra smak, och njuta av en riktigt god och smakrik måltid.

Det finns flera anledningar till varför man kan vilja göra dragonvinäger. En anledning är att man vill ha en ekologisk och naturlig vinäger som inte innehåller tillsatser eller konserveringsmedel. Dragonvinäger är en tydligt grön vinäger som har en unik och aromatisk smak. Den görs av äkta dragon och är därför helt naturlig och ekologisk.

En annan anledning till att göra dragonvinäger är att man vill ha en vinäger som är lätt att anpassa till sina egna önskemål och smakpreferenser. Genom att göra sin egen dragonvinäger kan man enkelt experimentera med olika smaktillsatser och skapa en unik och personlig vinäger. Dragonvinäger är också mycket hälsosam och har en rad positiva hälsoegenskaper, till exempel kan den hjälpa till att sänka blodtrycket och förbättra matsmältningen.

Förvara din dragonvinäger på en sval, mörk plats och använd inom 3-4 månader för optimal smak. Att förvara den i kylen kan hjälpa till att hålla smaken fräschare längre!

Dragonvinäger

Receptet – Så gör du:

Dragonvinäger

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Du kan använda dragonvinäger (även kallat estragon) på samma sätt som du skulle använda vilken annan vit vinäger som helst. Det ger exempelvis en härlig smak till salladsdressingar, och det är den bästa vinägern att droppa på rostade grönsaker!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 16 portioner

Ingredienser
 

  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl färsk dragon

Instruktioner

  • Koka upp vinägern i en liten kastrull.
  • Lägg dragonen i en ren burk eller flaska. Häll i vinägern och försegla burken eller flaskan.
  • Förvara på en sval, mörk plats i 2 veckor. Provsmaka efter ungefär en vecka för att se om dragonvinägern nått önskad smak i förtid.
  • När dragonvinägern smakar bra, sila ur bladen och häll upp vinägern i en burk eller flaska med lock.
  • Njut av din dragonvinäger!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Dragonvinäger, Estragon

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar