Mannagrynsgröt i micro – Recept

4.3/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag det härligaste receptet jag har på mannagrynsgröt i micro!

Att äta frukost är ett viktigt steg för en hälsosam livsstil, men det kan vara svårt att hitta tid på morgonen för att laga en ordentlig måltid.

Det är här mannagrynsgröt i mikrovågsugnen kommer in i bilden – det är en snabb och lätt frukostlösning som tar bara några minuter att göra.

Förutom att det är bekvämt, så är mannagrynsgröt dessutom en väldigt näringsrik frukost. Det är en bra källa till fiber, vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera optimalt.

Dessutom är detta ett utmärkt alternativ för personer som försöker undvika höga kolhydratdieter, eftersom mannagryn har en lägre glykemisk belastning jämfört med andra spannmålsprodukter.

För att göra mannagrynsgröt i mikrovågsugnen, behöver du bara några ingredienser och några minuter av din tid. Det här receptet är för en portion och tar bara 5 minuter att göra.

Så nästa gång du vill ha en snabb och näringsrik frukost, prova att göra mannagrynsgröt i mikrovågsugnen! Toppa gärna med sylt eller bär. Här kommer receptet!

Mannagrynsgröt i micro

Receptet – Så gör du:

Mannagrynsgröt i micro

4.3/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett recept på mannagrynsgröt som enkelt tillagas i mikrovågsugnen. Blanda mannagryn, mjölk och salt i en mikrovågssäker skål och värm i mikrovågsugnen i omgångar tills grötens konsistens är krämig och mjuk. Servera genast med valfritt tillbehör som sylt eller bär.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

 • 2 dl mjölk
 • ½ dl mannagryn
 • en nypa salt
 • sylt, bär, eller socker och kanel efter smak

Instruktioner

 • Häll mjölken i en mikrovågssäker skål och tillsätt mannagrynen och en nypa salt. Rör om så att mannagrynen blandas väl med mjölken.
 • Placera skålen i mikrovågsugnen och kör på högsta effekt i ca 1 minut.
 • Ta ut skålen ur mikrovågsugnen och rör om ordentligt.
 • Placera skålen tillbaka i mikrovågsugnen och kör på högsta effekt i ytterligare ca 1 minut eller tills grötens konsistens är lagom krämig.
 • Rör om igen. Vill du ha fastare konsistens kan du värma gröten i intervaller om 30 sekunder till i mikrovågsugnen tills du är nöjd med konsistensen. Glöm inte att röra om efter varje gång.
 • Smaksätt eventuellt med socker och kanel efter önskan.
 • Färdigt! Servera genast och njut av din hemlagade mannagrynsgröt!
Måltid Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Mannagrynsgröt i micro

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar