Go Back
+ servings
Mannagrynsgröt i micro

Receptet - Så gör du:

Mannagrynsgröt i micro

4.3/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett recept på mannagrynsgröt som enkelt tillagas i mikrovågsugnen. Blanda mannagryn, mjölk och salt i en mikrovågssäker skål och värm i mikrovågsugnen i omgångar tills grötens konsistens är krämig och mjuk. Servera genast med valfritt tillbehör som sylt eller bär.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 2 dl mjölk
  • ½ dl mannagryn
  • en nypa salt
  • sylt, bär, eller socker och kanel efter smak

Instruktioner

  • Häll mjölken i en mikrovågssäker skål och tillsätt mannagrynen och en nypa salt. Rör om så att mannagrynen blandas väl med mjölken.
  • Placera skålen i mikrovågsugnen och kör på högsta effekt i ca 1 minut.
  • Ta ut skålen ur mikrovågsugnen och rör om ordentligt.
  • Placera skålen tillbaka i mikrovågsugnen och kör på högsta effekt i ytterligare ca 1 minut eller tills grötens konsistens är lagom krämig.
  • Rör om igen. Vill du ha fastare konsistens kan du värma gröten i intervaller om 30 sekunder till i mikrovågsugnen tills du är nöjd med konsistensen. Glöm inte att röra om efter varje gång.
  • Smaksätt eventuellt med socker och kanel efter önskan.
  • Färdigt! Servera genast och njut av din hemlagade mannagrynsgröt!
Måltid Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Mannagrynsgröt i micro