Godaste cheesecaken – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste cheesecaken!

Jag älskar det här receptet på vad jag tycker är den godaste cheesecaken. Jag har gjort det så många gånger, och det här receptet sviker mig aldrig.

Nu när jag ska göra vad som enligt mig är den godaste cheesecaken så tänkte jag att jag delar med mig av receptet! Riktigt krämig och läcker, och enkel att göra.

Kort sagt så älskar jag detta recept på den godaste cheesecaken och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna nedan!

Godaste cheesecaken

Receptet – Så gör du:

Godaste cheesecaken

4.9/5 ( 123 röster )
Jag älskar det här receptet på vad jag tycker är den godaste cheesecaken. Jag har gjort det så många gånger, och det här receptet sviker mig aldrig.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 t
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

  • 3 dl smulade digestive-kex
  • 75 g smör, smält
  • 0,5 dl strösocker

Topping

  • 400 g (ca 2 paket) färskost, exempelvis Philadelphia
  • 2 st ägg, rumstempererade
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl gräddfil

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en skål, kombinera digestivekex-smulorna, smör och strösocker. Tryck ut degen i en 20 centimeters springform och 2,5 cm upp längs sidorna. Ställ in i kylen så länge.
  • Vispa rumstempererad färskost och ägg i en skål på medelhastighet i 1 minut. Tillsätt 0,8 dl strösocker, 1 tsk vaniljextrakt och salt. Fortsätt vispa tills det är väl blandat, ca 1 minut. Tillsätt ovanpå skorpan i springformen.
  • Placera springformen på en bakplåt, och grädda i mitten av ugnen på 175°C i 35 minuter.
  • Ta ut och låt valna i 10 minuter. Under tiden, kombinera gräddfil och resterande 0,8 dl socker och 1 tsk vaniljextrakt i en liten skål. Bred på din topping på kakan i springformen.
  • Grädda din cheesecake på samma sätt som tidigare i 10 minuter.
  • Låt svalna helt på galler, och kyl sedan i 3 timmar eller över natten i kylen.
  • Färdigt! Njut av den godaste cheesecaken!
Nyckelord Godaste cheesecaken
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar