Scones med filmjölk – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones med filmjölk!

Här är ett riktigt bra recept på scones med filmjölk. Filmjölken ger en riktigt bra konsistens och smak, och sconesen blir klara på bara en liten stund!

Detta är ett toppenrecept för scones med filmjölk. Om du letat efter ett riktigt bra recept på scones till eftermiddagsthéet, då har du hittat rätt.

Vad är godare än en nygräddad scone med marmelad, lemon curd, smör, färskost eller skivad ost? Detta tillsammans med exempelvis thé blir svårslaget!

Jag älskar dessa scones med filmjölk och kan starkt rekommendera detta recept. Så himla värt att göra och riktigt goda scones, som kan serveras med alla dina favorittillbehör!

Scones med filmjölk

Receptet – Så gör du:

Scones med filmjölk

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett riktigt bra recept på scones med filmjölk. Filmjölken ger en riktigt bra konsistens och smak, och sconesen blir klara på bara en liten stund!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 10 scones

Ingredienser
 

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl filmjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 60 g margarin eller smör, rumstempererat

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • I en skål, blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
  • Tärna ditt rumstempererade margarin eller smör och knåda in i mjölblandningen med hjälp av händerna.
  • Rör ner filmjölken och rör om med en spatel eller slev tills du får en enhetlig deg.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och forma degen till runda scones, cirka 10 stycken.
  • Grädda dina scones i mitten av ugnen i cirka 16 minuter, tills att de fått en fin gyllene färg och är färdiggräddade.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna på plåten i några minuter. Flytta sedan över till galler för att låta svalna mer.
  • Njut av dina scones med filmjölk!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Scones med filmjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar