Förvälla broccoli – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritsätt att förvälla broccoli!

Förvällning av broccoli är en smart teknik som innebär att du låter den puttra i kokande vatten i några minuter. Detta enkla steg förbereder din broccoli för infrysning och ger flera fördelar. Genom förvällning försvinner bakterier från broccolin och den blir mjukare. Det förhindrar även förlust av kvalitet när den fryses. Dessutom tar det bort eventuell beska som kan finnas i rå broccoli och gör den enklare att använda i din matlagning.

Broccoli är känd för sitt näringsrika innehåll och används ofta i en mängd olika rätter, inklusive sallader, pastarätter, soppor och mycket mer. Genom att förvälla broccolin bevaras dess naturliga gröna färg och näringsämnen som vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Att frysa broccoli är ett praktiskt sätt att ha denna hälsosamma grönsak redo när du behöver den som mest. I den kommande guiden kommer jag att gå igenom stegen för att förvälla broccoli, inklusive några av mina bästa tips för att säkerställa den bästa kvaliteten.

Sammanfattningsvis, innan vi går in på detaljerna kring hur man gör, så är förvällning av broccoli en enkel och effektiv process som gör denna grönsak ännu mer användbar och näringsrik i ditt kök. Dra nytta av detta smarta knep och få ut det mesta av din broccoli med vår steg-för-steg guide nedan! Ha det så trevligt i köket!

Förvälla broccoli

Receptet – Så gör du:

Förvälla broccoli

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Att förvälla broccoli är ett utmärkt sätt att säkerställa hög kvalitet vid infrysning. Denna metod bevarar broccolins färg och näringsvärde, samtidigt som den låser in dess smak och förhindrar förlust av kvalitet i frysen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 mängd

Ingredienser
 

  • Valfri mängd broccoli
  • Vatten
  • Cirka 1 tsk salt per liter vatten

Instruktioner

  • Förbered broccolin: Tvätta noggrant broccolin i kallt vatten för att ta bort eventuell smuts eller föroreningar. Skär upp broccolin i aptitliga bitar.
  • Koka upp vatten: Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt cirka 1 tsk salt per liter vatten. Saltet hjälper till att behålla broccolins vackra gröna färg och förbättrar smaken. Sätt kastrullen på spisen och låt vattnet koka upp.
  • Låt broccolin puttra: När vattnet kokar, lägg i broccolin och rör om med en sked eller en spatel. Låt broccolin puttra i vattnet i endast 2-3 minuter. Tiden kan variera beroende på mängden broccoli. Under denna tid kommer broccolin att mjukna något och ändra färg till en ljusare grön nyans.
  • Kyl ner broccolin: Omedelbart efter att broccolin har puttrat i 2-3 minuter, placera en sil i diskhon och häll broccolin i silen. Skölj broccolin omedelbart med kallt rinnande vatten. Detta stoppar tvärt tillagningen av broccolin (vilket vi vill!).
  • Krama ur överflödig vätska: När broccolin har svalnat, använd dina händer eller en ren kökshandduk för att försiktigt krama ur eventuell överflödig vätska. Detta hjälper till att förhindra att broccolin blir för vattnig när du fryser den.
  • Frys in broccolin: Flytta den förvällda och avrunna broccolin till fryspåsar eller andra tätt förslutna frysbehållare. För enklare användning i framtiden är det bäst att frysa in broccolin i flera små, portionsvänliga paket. Märk påsarna eller behållarna med innehållet och datumet. På detta sätt kan du enkelt organisera och använda den frysta broccolin senare.
  • Tillagning från frysen: När du är redo att använda den frysta broccolin, är det bäst att använda den direkt från frysen istället för att låta den tina i förväg. Detta hjälper till att behålla broccolins konsistens och smak på bästa sätt. Lägg helt enkelt den frysta broccolin direkt i din matlagning och njut av dess näringsrika fördelar i dina favoriträtter.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Förvälla broccoli

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar