Blåbärskräm – Recept

4.2/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på blåbärskräm!

Detta recept på blåbärskräm är så snabbt, enkelt, och ljuvligt gott! Det kan göras på antingen färska eller frysta blåbär. Den enda skillnaden är att frysta blåbär inte behöver sköljas. Smakar alltid himmelskt, och perfekt tillsammans med lite mjölk!

Jag är så otroligt förtjust i detta recept på blåbärskräm! Blåbärskräm är en klassiker som jag alltid uppskattar väldigt mycket, och det gör också i princip alla som får smaka på den.

Ett härligt tips är att frysa in årets plockade bär så man kan göra blåbärskräm på egna blåbär året runt!
Ett härligt tips är att frysa in årets plockade bär så man kan göra blåbärskräm på egna blåbär året runt!

Finns det något godare än blåbärskräm tillsammans med iskall mjölk? Detta recept är tidlöst och smakar alltid lika bra. Testa gärna så hoppas jag att ni ska gilla det lika mycket som jag gör!

Blåbärskräm

Receptet – Så gör du:

Blåbärskräm

4.2/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta recept på blåbärskräm är så snabbt, enkelt, och ljuvligt gott! Det kan göras på antingen färska eller frysta blåbär. Den enda skillnaden är att frysta blåbär inte behöver sköljas. Smakar alltid himmelskt, och perfekt tillsammans med lite mjölk!
Tillagning 10 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 l blåbär (färska eller frysta)
  • 7,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk potatismjöl

Instruktioner

  • Rensa och skölj blåbären.
  • Tillsätt blåbären och sockret och tillsätt sedan vattnet. Koka upp och låt koka tills blåbären blir mjuka utan att falla sönder för mycket, ca 3 minuter. Ta bort från värmen.
  • Rör ut potatismjölet i några matskedar vatten och rör försiktigt ner redningen i blåbärskrämen i kastrullen. Låt på nytt koka upp. Ta bort från värmen precis när de första bubblorna visar sig.
  • Häll krämen i en skål och strö på lite socker. Låt kallna och ställ in i kylen.
  • Serveras med fördel tillsammans med iskall mjölk.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Blåbärskräm

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar